пʼятниця, 08 липня 2011 14:34

Об'єднання "Газпрому" та "Нафтогазу" не планується – президент

Об'єднання "Газпрому" та "Нафтогазу" не планується – президент

Президент України Віктор Янукович заперечує можливість злиття компаній "Газпром" та "Нафтогаз України". Про це він сказав під час прес-конференції в "Українському домі" у Києві.

"Ми плануємо участь "Газпрому" та "Нафтогазу" у спільних проектах. Наприклад, модернізації української газо-транспортної системи, розбудові окремих ділянок, можливо, у видобутку нафти і газу на різних територіях, в тому числі і України. Але як такого об'єднання ніхто не планував. Я переконаний, що цього не буде", - зауважив президент.

За словами Януковича, влада розмірковує над тим, як зробити реструктуризацію "Нафтогазу". "Тому що сьогодні ця структура, яка є в "Нафтогазі", обтяжлива і не завжди працює ефективно. Зараз прийшов час ці структури роз'єднати, щоб вони могли розвиватись кожна окремо і створити реальні ринкові механізми. "Укрнафтогаз", "Укрнафта", "Украгазвидобування", "Чорноморнафтогаз", "Нафтогаз", "Трансгаз", "Транснафта". Якщо ми хочемо цивілізовано розвивати всі ці підприємства, їх треба підготувати до реєстрації на біржі IPO. Щоб ми мали можливість отримати реальну ціну цих підприємств, розуміти, чим ми володіємо, чим володіє країна. Як тільки ці підприємства вийдуть на світові біржі, ми отримаємо нормальну ціну і побачимо, яким чином їх розвивати", - додав він.

"Можливо для початку продати 10 % через біржу і отримати інвестиційний ресурс. Це реально дозволить йти по шляху модернізації цих підприємств. В тому числі, і газотранспортної галузі", - пояснив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання "Газпрому" та "Нафтогазу" не планується – президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути