Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 09:48

Ціни на нафту пішли вниз, інвестори бояться зниження попиту

Ціни на нафту пішли вниз, інвестори бояться зниження попиту

Нафта дешевшає під час ранкових торгів у середу. Інвестори побоюються, що попит на енергоносії в США минулого тижня був меншим, ніж очікувалося раніше. Гравців також турбують чутки про можливе збільшення обсягів видобутку країнами ОПЕК.

Про це повідомило агентство "Bloomberg".

Вартість серпневих ф'ючерсних контрактів на WTI під час електронних торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 8:02 опустилася на $ 0,82 (0,87%) щодо рівня 20 червня - до $ 93,35 за барель.

За підсумками торгів напередодні цей контракт подорожчав на $ 0,54 - до $ 94,17 за барель.

За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США на минулому тижні скоротилися всього на 81 тис. барелів, тоді як аналітики прогнозували зниження на 1,4 млн барелів.

У результаті інвестори тепер побоюються, що офіційні дані Міненерго США, які, як очікується, будуть опубліковані в середу, виявляться гіршими за прогнози. До виходу даних API аналітики прогнозували, що Міненерго повідомить про скорочення запасів нафти в США минулого тижня на 1,83 млн барелів.

"Попит поки що не дуже сильний, а запаси - вищі, ніж в середньому в минулі роки. Поки рівень попиту не виросте суттєво, ціни навряд чи будуть підвищуватися", - зазначив аналітик Cameron Hanover Пітер Бойтель.

Крім того, негативно на настрої ринків вплинула заява одного з керівників МЕА Девіда Файфа, який сказав, що агентство відзначає ознаки зростання видобутку нафти в ряді країн ОПЕК, включаючи ОАЕ і Саудівську Аравію.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на серпень на лондонській біржі ICE Futures до 8:03 упало на $ 0,1 (0,09%) - до $ 110,85 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту пішли вниз, інвестори бояться зниження попиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути