понеділок, 25 липня 2011 10:20

Ціни на нафту знижуються після новин зі США

Ціни на нафту знижуються після новин зі США

Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на відсутності прогресу в переговорах щодо ліміту держборгу США, свідчать дані торгів.

Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 8:40 знизилася на $ 1,060, або на 1,06% - до $ 98,810 за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на $ 0,79, або на 0,67% - до $ 117,880 за барель.

США 16 травня подолали чергову стелю держборгу, визначену конгресом в минулому році в $ 14,3 трлн. У адміністрації є близько тижня, щоб уникнути технічного дефолту, який може відбутися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі. Білий дім пропонує підвищити верхню межу на $ 2,4 трлн. За підсумками 2011 фінансового року бюджетний дефіцит США, за прогнозами, становитиме близько $ 1,5 трлн.

До того, як ринки дізналися про перебіг переговорів з питань держборгу США, нафта росла на триваючому з минулого четверга оптимізмі інвесторів після інформації про те, що лідери країн єврозони за підсумками позачергового саміту в Брюсселі оголосили про виділення в цілому 159 млрд євро подальшої допомоги обтяженої боргами Греції.

Таким чином, 110-мільярдний пакет допомоги Греції, схвалений у травні минулого року, збільшується більш ніж удвічі. Нове фінансування Греції буде включати 109 млрд євро від країн єврозони і Міжнародного валютного фонду, а власники грецьких облігацій внесуть ще 50 млрд євро, погодившись обміняти або перепродати папери з дисконтом.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту знижуються після новин зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути