субота, 07 липня 2012 13:50

Київський міняйло під час Євро-2012 став "мільйонером"

Київський міняйло під час Євро-2012 став "мільйонером"
Андрій прикриває обличчя купюрами. Фото: Анна Усік

"Зараз у мене в кишені 2 тисячі польських злотих, 900 фунтів стерлінгів і по тисячі доларів і євро. Гривні раніше носив до 10 тисяч. Під час Євро на день і 50 тисяч не вистачало", - каже киянин Андрій.

Він купує і продає валюту у центрі Києва біля готелів "Дніпро" на Хрещатику і "Україна" на Майдані Незалежності. Міняйлом працює з 2007 року.

"У Києві було найбільше британців, тому масово здавали фунти стерлінги. Шведи гривні теж у вуличних обмінниках або з рук купляли. Вони так привчені, бо в них у банках міняти гроші дорого. Але більшість вже зі своїми гривнями приїхали. У їхні обмінники ще за місяць до чемпіонату завезли нашу гривню. Коли купують, то часто порівнюють з тими банкнотами, які привезли зі своїх банків. Бояться фальшивок, тому дістають ті гривні, які у себе купували і прикладають до моїх. Фотографії гривень є у їхніх довідниках про Україну".

Каже, європейці приїжджали з крупними купюрами.

"Туристи міняли одразу по 100-200 євро. Більшість тільки з аеропорту. У готелі речі полишали, з нашими цінами ще не розібралися. Переймалися, що все дороге, тому купляли по 1-2 тисячі гривень одразу".

Згадує, як британець пригощав пивом після обміну валюти.

"Підійшов один британець. Суне сто фунтів і каже: поміняй мені, але на нормальні гроші. Я питаю: гривні хочете купити? А він давай мене залякувати: на ті, які тут ходять. Якщо фігню підсунеш, прийду і нагодую тебе ними. Мені його манера розмови не сподобалась. Гроші поміняв. Коли суне через 10 хвилин до мене. Приніс мені стакан пива. Подякував, що не надурив його".

Скільки усього заробив під час чемпіонату "Євро 2012" говорити відмовляється.

"Нещодавно став мільйонером. Двоє темношкірих фанів намагались мені втюхати 2 мільйона зімбабвійських доларів. Сприйняли мене за лоха. Їхній долар ще в 2009 році знецінився. За двісті мільярдів зімбабвійських доларів у них позаторік можна було купити пляшку води. Запропонував їм за старі купюри 10 гривень. Тепер у серванті тримаю два мільйона доларів із Зімбабве".

Зараз ви читаєте новину «Київський міняйло під час Євро-2012 став "мільйонером"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути