четвер, 08 жовтня 2015 11:30

Газовий закон намагалися незаконно "протягнути" на друге читання

Газовий закон намагалися незаконно "протягнути" на друге читання
Фото: readonline.com.ua

Депутати фракції "Народний фронт" покинули у середу засідання Комітету з питань податкової та митної політики через незаконну спробу винести газовий закон на друге читання раніше, ніж дозволяє регламент парламенту.

Йдеться про спробу обійти 116 статтю регламенту, за якою пропозиції та поправки до законопроекту вносяться в 14-денний термін після прийняття його за основу, повідомив секретар податкового Комітету, народний депутат Олег Кришин, інформує прес-служба "Народного фронту".

Таким чином довелося протистояти намаганням незаконно включити до порядку денного засідання Комітету питання розгляду в другому читанні законопроекту про зниження ренти на видобуток газу, який лобіює інтереси олігархів, зазначив Кришин.

 "Під гучною назвою щодо зменшення тарифів на газ для населення він, насправді, передбачає зменшення тарифів і рентних платежів для підприємств газовидобувної промисловості. Але до державного бюджету від рентних платежів сьогодні надходить 24 млрд грн. Ці кошти йдуть на виплату субсидій. Яким чином недонадходження можуть вплинути на соціальні виплати українцям? Це – суто економічне питання, яке потребує відповідних розрахунків", - наголосив нардеп.

 "Важливий закон не може прийматися в порушення іншого закону. І не можна із суто економічного питання робити політичне... Ми повинні прорахувати, як відобразиться зниження рівня податкового навантаження за видобування природного газу саме на кінцевому споживачеві, на тарифах, які будуть сплачувати люди", - заявив він.

За словами Кришина, потрібно також прорахувати, як створити сприятливі інвестиційні умови, аби вітчизняні газовидобувні компанії мали змогу нормально працювати, забезпечуючи українців газом власного видобутку.

 "Але яким чином депутати можуть внести пропозиції та поправки до існуючого зараз тексту законопроекту, коли, в порушення всіх регламентних норм його намагаються відразу "протягнути" до другого читання?", - підкреслив парламентар.

Зараз ви читаєте новину «Газовий закон намагалися незаконно "протягнути" на друге читання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути