субота, 02 лютого 2013 00:16

Дохідну частину бюджету-2013 виконати нереально - Пинзеник

Дохідну частину бюджету-2013 виконати нереально - Пинзеник
Фото: newsru.ua

Стартовий місяць року підтвердив нереальність виконання Держбюджету, у першу чергу стосовно доходів. Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції "УДАР" у ВР Віктор Пинзеник.

Про це повідомили в прес-службі політичної партії "УДАР Віталія Кличка"."Якщо провести порівняння у співставних умовах, то зростання надходжень до загального фонду за перший місяць поточного року склало лише 0,5% проти затверджених законом 9,2%. Для абсолютної коректності порівнянь у наведених підрахунках враховано і ту обставину, що у січні минулого року НБУ перерахував до державного бюджету на 0,2 мільярди гривень більше, а також більші (на 0,9 мільярда) у січні 2013 року обсяги відшкодування ПДВ, порівняно з минулим роком", - зауважив Віктор Пинзеник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра подивитесь у кишеню, а там нічого немає - Пинзеник про "стабільність" гривні

Народний депутат переконаний, що умовну бюджетну динаміку нинішній уряд забезпечує за рахунок введення авансової сплати податку на прибуток.

"Як наслідок - надходження цього податку зросло у січні 2013 року в 4,3 разу – з майже мільярда гривень у січні 2012-го до майже 4 мільярдів у січні 2013-го року", - повідомив представник "УДАРу".

Віктор Пинзеник вкотре наголосив, що бюджет поточного року має бути якнайшвидше переглянутий.

"Він повинен базуватися на реальних доходах і опиратися на такий важливий сьогодні принцип – жити по засобах. В нинішніх умовах країні неприпустимо жити з таким дефіцитом бюджету, з наростаючим боргом", - підкреслив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Дохідну частину бюджету-2013 виконати нереально - Пинзеник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути