пʼятниця, 14 жовтня 2011 09:29

Ціни на нафту стабільні, хоча інвестори отримали багато негативних новин

Ціни на нафту стабільні, хоча інвестори отримали багато негативних новин

Ціна нафти WTI в п'ятницю залишається біля підсумкового котирування попередньої сесії після падіння до мінімального рівня за тиждень.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:38 піднялася на $ 0,17 (0,2%) щодо рівня 13 жовтня - до $ 84,4 за барель.

За підсумками минулих торгів листопадовий контракт на нафту WTI подешевшав на $ 1,34 (1,57%) - до $ 84,23 за барель, мінімуму з 7 жовтня поточного року.

Міністерство енергетики США в четвер повідомило про збільшення товарних запасів нафти за минулий тиждень на 1,34 млн барелів, тоді як аналітики чекали зростання показника на 800 тис. барелів. Тим часом запаси бензину скоротилися на 4,13 млн барелів, дистилятів - на 2,93 млн барелів.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Іспанії на один щабель - з "АА" до "АА-" з "негативним" прогнозом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: Європейська криза підірве валютні ринки Азії

При цьому інше агентство - Fitch - знизило рейтинг швейцарського банку UBS з "А +" до "А", а також змінило прогноз на "негативний" відносно низки банків, серед яких Deutsche Bank, Morgan Stanley і Credit Suisse. У заяві агентства йдеться, що зазначені банки потенційно вразливі до впливу кризи на фінансовому ринку.

"Довіра до економіки продовжує падати. У нас зараз є серйозна проблема у вигляді Європи, і невідомо, як ця ситуація вирішиться. Зростання запасів в куди більшому обсязі, ніж очікували експерти, було неприємним сюрпризом", - заявив керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Баратта.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 7:38 підвищилося на $ 0,14 (0,13%) - до $ 111,25 за барель.

За підсумками четверга цей контракт подешевшав на $ 0,25 (0,22%) - до $ 111,11 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту стабільні, хоча інвестори отримали багато негативних новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути