четвер, 13 жовтня 2011 09:55

Нафта подешевшала на побоюваннях скорочення попиту

Нафта подешевшала на побоюваннях скорочення попиту

Ціна нафти WTI знижується під час торгів вранці в четвер другу сесію поспіль. Негативом стали дані Американського інституту нафти (API) і відомості про експорт / імпорт з КНР, що свідчать про скорочення попиту в двох основних споживачах палива.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:54 опустилася на $ 0,5 (0,58%) щодо рівня 12 жовтня - до $ 85,07 за барель.

За підсумками торгів у середу цей контракт подешевшав на $ 0,24 (0,3%) - до $ 85,57.

З початку року нафта впала в ціні на 7,2%.

За даними API, попит на бензин в США на тижні, що завершився 7 жовтня, скоротився на 10,5%, що є рекордним зниженням за останні 5 років. Крім того, офіційні дані Міненерго США, які будуть оприлюднені в четвер о 18:00, можуть вказати на зростання запасів нафти в країні на минулому тижні на 800 тис. барелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому можлива друга хвиля економічної кризи

Згідно зі звітом Головного митного управління КНР, темпи зростання експорту сповільнилися у вересні до 17,1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року проти 24,5% в серпні.

Імпорт виріс минулого місяця на 20,9% проти 30,2% у серпні.

Вересневі показники виявилися нижчими за середні очікування аналітиків, які, відповідно до опитування Bloomberg, прогнозували зростання експорту на 20,5%, імпорту - 24,2%.

"В економіці спостерігається зростання на рівні нижче середнього. Ціни на нафту будуть вразливі з погляду співвідношення попит / поставка, якщо в цій області стануться які-небудь істотні зміни", - зщазначив аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 7:50 впало на $ 0,1 (0,09%) - до $ 111,26 за барель.

У середу цей контракт подорожчав на $ 0,63 (0,57%) - до $ 111,36 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала на побоюваннях скорочення попиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути