неділя, 12 липня 2020 20:15

Яку велику помилку попередників повторює Зеленський і хто завадив обороняти Крим 2014-го: 5 блогів тижня

Яку велику помилку попередників повторює Зеленський і хто завадив обороняти Крим 2014-го: 5 блогів тижня
Реальність всередині бульбашки, у якій знаходиться президент, та реальність за її межами — надто різні. Це причина негараздів у державі сьогодні. Фото: Рresident.gov.ua

Gazeta.ua пропонує п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня на сайті.

1. Пітніти - це нормально, особливо коли довкола спекотно, ви тренуєтеся, швидко йдете або нервуєтеся. Потовиділення - це фізіологічний спосіб зниження температури тіла. Але буває таке, що людина надто сильно пітніє, навіть коли в цьому немає фізіологічної потреби. Це називається гіпергідроз. Інколи - просто не дуже комфортна фізіологічна особливість, інколи - симптом іншого захворювання, пояснює ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун.

2. Нічого безплатного в Радянському Союзі не було. Три покоління ваших родичів вбивалися на війнах, гарували в колгоспах, стояли по дві зміни на заводах оборонного комплексу, виконуючи дикі й часом цілком безглузді плани і норми. Мільйони людей у трудових таборах кували своєю безплатною невільницькою працею економічну міць "великої країни". Ми переплатили за все, чого не просили, і не мали жодної альтернативи, міркує письменник Андрій Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погане володіння англійською вилазить нам боком. Країну засмоктує у "русский мир"

3. Володимир Зеленський продовжує повторювати найбільшу помилку попередніх президентів. Він перебуває у теплій заспокійливій ванні. Реальність всередині бульбашки, у якій знаходиться президент, та реальність за її межами — надто різні. Це причина негараздів у державі сьогодні, переконаний кандидат філософських наук Максим Кияк.

4. 2014 року обороняти Крим завадила не відсутність наказів із Києва. А люди, які не захотіли боронити свою країну. Бо давно подумки відмовилися від неї. Багато років спритні місцеві політики замість того, щоб припинити красти, паразитували на ксенофобії й жадібності "простих людей". Ворогом обрали кримських татар. Кожен, хто почувався "обділеним", став почуватися "русским" і підтримувати проросійських місцевих політиків. А ті, з вдячності до виборця, посилювали людоненависницьку сепаратистську риторику як єдину програму політичних дій, наголошує публіцистка Лариса Волошина.

5. Україна не повторює шлях успішних сусідів, а вигадує щоразу свій велосипед. До якого підштовхують олігархи. І зараз ми знову відкидаємо здоровий глузд, знову обираємо шлях курця. Відкидаємо реформи, знищуємо паростки нормального економічного шляху, руйнуємо незалежні інститути. Робимо неминучим швидку кризу, коли ми знову приповземо до МВФ. І робимо це руками президента Зеленського, який на дух не переносить наших західних партнерів, вважає інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Зараз ви читаєте новину «Яку велику помилку попередників повторює Зеленський і хто завадив обороняти Крим 2014-го: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути