понеділок, 23 вересня 2013 09:36

Як добре заробляти на прибиранні?
6

Фото: Фото надане Іваном Марощаком

Киянин Іван Марощак позаторік відкрив клінінгову фірму. Щоб займатися прибиранням квартир, найняв 7 працівників.

"Найбільше замовлень на п'ятницю і суботу, - розказує Іван Володимирович. - Взяв на роботу трьох жінок і чотирьох чоловіків. Хоч жінки прибирають краще, але вони через дітей часто відпрошуються і ходять на лікарняне. З чоловіками працювати легше. Крім квартир, прибираємо два торгово-розважальні центри і чотири офіси. На замовлення витираємо пил, пилососимо, миємо підлогу і вікна, чистимо килими. Якщо підлога покрита не ламінатом, то миємо за допомогою спеціального миючого пилососа. Найчастіше нас викликають перед якимось святкуваннями в оселі і після гучних гулянок. Після Нового року на роботу виходимо з обіда 1 січня. Тоді за день прибираємо більше, ніж за тиждень".

Каже, до послуг клінінгової фірми часто звертаються після ремонту.

"За доплату вивозимо будівельне сміття після ремонту та перепланування, готуємо дім до вселення у нього мешканців - усе миємо та натираємо, навіть штори на вікна можемо повісити і вазони пересадити", - зазначив Марощак.

Розповідає, скільки грошей треба вкласти, щоб відкрити свій бізнес.

"Щоб купити пилососи та спеціальне обладнання для миття вікон і килимів, побутову хімію і засоби зв'язку для персоналу, аби приймали замовлення, витратив близько 5 тисяч доларів. Через півтора місяця гроші повернув. Клінінгових компаній, які спеціалізуються на чомусь одному - чистці килимів, виведення плям з меблів чи митті вікон, зараз багато. З широким профілем - недостатньо. Київ настільки великий, що клієнтів вистачить на всіх", - поділився чоловік.

За його словами, найбільше замовлень на генеральне прибирання отримує напередодні Нового року, Різдва і Великодня.

"Часто нас викликають, коли планують продати квартиру або здати у довготривалу оренду за солідну суму. Прибираємо вісім квартир, які власники здають подобово. Нас викликають раз на тиждень. Щомісяця перемо і прасуємо штори, миємо холодильник на кухні і натираємо до блиску дзеркала і вікна", - зазначив Морощак.

У 2011 році оформився як підприємець. Від тоді орендує офіс на столичних Теремках. Там же має невеличкий склад, де зберігає обладнання та засоби побутової хімії. В офісі щодня працює людина, яка відповідає на дзвінки та приймає замовлення.

"Зайнятися таким бізнесом вирішив, коли брат повернувся з Іспанії. У Жироні він працював на фірмі, яка за гроші прибирала квартири. Там отримував майже тисячу євро. Я своїм працівникам плачу по 3 тисячі гривень щомісяця. Часто клієнти віддячують їм чайовими – від 20 до 50 гривень", - зізнається Марощак.

Показує прейскурант. Прибирання 1 кв. м оселі - від 10 грн, миття вікон - 7 грн/1 кв. м. Запевняє, що замовляючи прибирання квартири щотижня, клієнт економить від 200 до 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як добре заробляти на прибиранні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути