четвер, 12 вересня 2013 15:06

Криворіжець заробляє 1200 гривень на місяць, наносячи портрети на монети

23-річний мешканець Кривого Рогу Леонід Мірошниченко заробляє щомісяця 1-1,2 тис. грн, наносячи портрети людей на монети. Займається цим півроку. Першу монету створив для коханої.

"Якраз у нас була річниця й вирішив зробити для неї щось особливе. Сам займаюсь електронікою й часто доводилось виготовляти друковані плати для своїх приладів. Адже друкована плата - це мідний малюнок із електричним сенсом", - розповідає хлопець.

Леонід бере фото та "відділяє" потрібну частину голови. Опісля очищає фон.

"Фото роблю чорно-білим та інвертую кольори. Друкую на принтері відзеркалене зображення. Потім шліфую до блиску бронзову монету. Її мені точить знайомий токар із моєї заготівки. Не бере за це з мене гроші. Розігріваю монету до 200 градусів й прикладаю туди роздруківку із зображенням. Коли охолоне, кладу у холодну воду, зішкрябую папір. Опісля вимочую монету у спеціальному розчині. В кінці трохи підшліфовую", - каже Мірошниченко.

Свої роботи хлопець розмістив на сайтах послуг та пропозицій. За місяць має по сім-вісім замовлень. За монету бере 200 грн.

"Мене ще мало знають, а для реклами треба гроші. То часто замовниками є друзі та знайомі. Маю чистого прибутку 150 гривень з монети. За місяць виходить 1000-1200 гривень. Це додаткові гроші до моєї й так непоганої заробітної плати. Це скоріш естетичне задоволення", - додає Леонід.

Зараз ви читаєте новину «Криворіжець заробляє 1200 гривень на місяць, наносячи портрети на монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути