понеділок, 09 вересня 2013 09:39

Студенка з Києва заробляє 5 тисяч на місяць, розписуючи бокали на весілля
16

Фото: Фото надане Катериною Орищин

Студентка Катерина Орищин заробляє до 5 тис. грн на місяць, оздоблюючи весільні бокали. Замовлення приймає від киян і жителів області.

"Колись бокали купували на ринку чи в магазині, а тепер мода пішла замовляти авторські. З травня по листопад, доки піст не наступить, маю по 2-3 замовлення щотижня", - розповіла дівчина.

Хтось просить на бокалі імена і дату весілля написати, а декому - аби побільше прикрас і наліпок. Спочатку Орищин вислуховує клієнта, а потім розпочинає роботу.

"Зі школи вміла гарно малювати. Тепер розписую і декорую бокали для молодят на весілля, - розказує дівчина. - Найчастіше бокали купую сама. Віддаю перевагу флейті - високому вузькому келиху для шампанського на 200 мілілітрів. Якщо не можемо зійтися на формі, то прошу наречену самій знайти ті, які її влаштують. Тоді гроші беру тільки за декор. Це близько 150-200 гривень, залежно від складності виконаної роботи. З купленими бокалами ціна 350-400 гривень".

Інкрустує стразами і бусинками. Обшиває і обклеює тканиною, розписує водостійкою фарбою.

"Майже усі замовляють надпис в стилі "Данило і Ольга разом назавжди", "Щойно одружені", "Наречений і наречена". Малюю серця, ліплю квіти - півонії, барвінок і незабудки, приклеюю ракушки і бісер. Тепер ніхто не замовляє символи вірності – лебедів і голубів. Зате популярні герої мультфільмів і серіалів", - зазначила Орищин.

Виготовлені фужери доставляє самостійно.

"Раніше користувалася службами доставки, але коли два бокали кур'єри розбили і я підставила молодят, бо не встигла виготовити інші, почала свої вироби привозити сама. На один бокал може йти від 2 годин до доби. Коли ідеї приходять на парах, замальовую їх у конспектах, а вдома експериментую. Іноді мінімальна кількість декору тільки сприяє створенню оригінальної композиції. Влітку фужери можна просто прикрасити живими квітами - обплести віночком навколо ніжки бокала - це вже виглядатиме неперевершено. Можна просто прив'язати до бокала іграшку чи кілька штучних бутоньєрок. Цей варіант найпростіший. Його наречені можуть зробити самі", - розповіла Орищин.

Каже, найбільше замовлення отримала торік у листопаді. Розписувала бокали для наречених і 40 їхніх гостей. Після весілля молодята попросили гостей забрати бокали з собою додому, як подарунок. На замовлення витратила тиждень, але заробила майже 8 тис. грн.

Свої роботи виставляє в інтернеті. Клієнтів шукає через соціальні мережі, приймає замовлення по телефону і Скайпу. На замовлення також прикрашає пляшки шампанського.

"Замість етикетки можу приклеїти фотографію наречених чи вбрати пляшки у костюмчики, як у жениха і нареченої", - розказує Орищин.

Зараз ви читаєте новину «Студенка з Києва заробляє 5 тисяч на місяць, розписуючи бокали на весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути