Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2013 16:11

Українська повітряна гімнастка у Канаді заробляє до $3 тисяч на місяць

Українська повітряна гімнастка у Канаді заробляє до $3 тисяч на місяць
Ніде так не платять цирковим акробатам і повітряним гімнастам, як у Канаді. Фото: ruscatalog.com

Киянка 22-річна Анна Заславець третій рік працює повітряною гімнасткою в одному з пересувних канадських цирків.

"Мені пропонували лишитися в Києві, запрошували на роботу у кілька українських цирків. Але більше 700-800 доларів ніхто не пропонував", - розказує Анна.

Заславець закінчила столичне циркове училище.

"На роботу до Канади спочатку полетів мій одногрупник Юра. Зателефонував мені, запропонував приєднатися. Для номеру йому не вистачало партнерки. Тепер ми зустрічаємося. Я йому довіряю своє життя щодня, бо працюю без страховку. За це платять вищі гонорари. Коли маємо гастролі, вдається заробити до 3 тисяч доларів за місяць", - розповіла дівчина.

Повертатися в Україну не планує.

"Ніде так не платять цирковим акробатам і повітряним гімнастам, як у Канаді. Але такі високі заробітки виправдані, бо будь-яка помилка може коштувати життя. 2009 року з батута впав наш гімнаст. Отримав травми голови, несумісні з життя. Ми ризикуємо собою щодня. Більшість артистів навіть страхують своє життя. Від летальних випадків не застрахований ніхто", - каже гімнастка.

Українських циркових артистів часто запрошують на роботу за кордон.

"Наші хлопці і дівчата дуже старанні і сумлінні, номери можуть відточувати на репетиціях по 24 години на добу. Наші акробати, клоуни, жонглери, гімнасти і дресирувальники постійно займають перші місця у міжнародних конкурсах і фестивалях. Усі працюють на контрактах за кордоном. На постановки номерів там витрачають мільйони доларів, а в нас фінансування нема взагалі. Виживай, як хочеш", - зазначила Заславець.

Українські гімнасти, крім Канади, їдуть на роботу у Росію, Францію, Іспанію, США, Китай.

"Якщо наш артист на якомусь із світових фестивалів бере золото чи срібло, того ж дня йому запропонують переїхати жити і працювати у 5-7 інших країн світу. Найбільшою популярністю користуються наші жонглери і еквілібристи. Виїжджають на роботу у 18-19 років і назад повертаються рідко. Родичів не бачать роками, сім'ї заводять і дітей народжують прямо у цирку. Часто виходиш на манеж, а за кулісами по 3-4 колясочки стоїть. У декреті артисти сидять по 2-3 місяці. Довше не можна, аби не втратити форму і щоб номер не зняли з програми. Чоловіків і дружин шукають теж серед своїх. Найчастіше працюють у парі", - розповіла Заславець.

Зараз ви читаєте новину «Українська повітряна гімнастка у Канаді заробляє до $3 тисяч на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути