середа, 11 вересня 2013 15:30

Киянин щомісяця заробляє додатково 1,5 тисячі за рекламу на авто

Киянин щомісяця заробляє додатково 1,5 тисячі за рекламу на авто
Фото: otb.com.ua

Віктор Остапенко з Києва заробляє щомісяця 1,5 тис. грн, розміщуючи рекламу на своєму автомобілі.

"Коли мене скоротили, почав шукати роботу через інтернет, - розказує. - Юристів зараз так багато, що знайти роботу з хорошим заробітком дуже непросто. Став на біржу, але й там довелося чекати. Щоб не гаяти часу, почав таксувати. Мав 400-500 гривень щодня. Товариш по службі таксі пропонував розмістити на моїй машині рекламу. Обіцяв 3 тисячі гривень одразу і по 1,5 тисячі щомісяця", - розповів Остапенко.

Він має Ford. На авто наклеєна реклама однієї зі столичних піцерій.

"Коли на машині з'явилась реклама, сусіди почали думати, що я влаштувався доставляти піцу у піцерію. Розпитували, яку краще замовити і як швидко я зможу її доставити. Тоді я помітив, що реклама на авто дуже дієва. Мій додатковий підробіток не сподобався тестю. Казав, що я зіпсував автомобіль. Бо разом з наклейкою з капота і дверцят здереться фарба. Але машина у мене стара. Під наклейками навпаки приховав вм'ятину та іржу. Рекламне агентство заплатило одразу за два місяці. Решту щомісяця перераховуватиме на мою картку. Підписали договір на рік. Якщо я їм підійду, то співпрацю продовжимо", - зазначив Остапенко.

В одному зі столичних рекламних агентств клієнтам пропонують розміщення реклами на легкових авто, бусах, маршрутних таксі і тролейбусах.

"Ми пропонуємо розміщення реклами на автомобілі за гроші. Рівень доходу залежить тільки від кількості рекламних наклейок на авто, - каже менеджер рекламного агентства Світлана Данилишина. - Така реклама останні 10 років дуже поширена у Європі і має великий попит серед рекламодавців".

За її словами, найчастіше замовляють банери та наклейки на маршрутках і тролейбусах.

"Реклама на маршрутних таксі і тролейбусах більша і її помітить більше людей. Немає гарантії, що власник автомобіля, у якого ви орендуєте рекламну площу, не зажене авто у гараж і не виїжджатиме раз на місяць. Громадський транспорт курсує вулицями міста щодня", - говорить Данилишина.

Реклама на авто - це наклейки на бортах і вікнах автомобіля.

На час рекламної акції наклейки наносяться на борти, капот і заднє скло авто, а після проведення - видаляються. Фірми переважно використовують такі наклейки, що знімаються легко і не псують зовнішній вигляд авто.

Каже, рекламу на транспорті часто замовляють заклади громадського харчування, клініки, розважальні комплекси.

"Реклама на машині ніяк не вплине на спосіб життя. Ви будете водити своє особисте авто як і раніше, не змінюючи маршруту. Власник авто має користь з реклами потрійну. Він заробляє на цьому гроші, йому рекламне агентство двічі на місяць безкоштовно миє авто. А ще водій отримує гарантію, що його машину ніхто не вкраде, бо хто наважиться угнати машину з рекламою. Таку помітять на першому ж посту ДАІ", - каже Данилишина.

Зараз ви читаєте новину «Киянин щомісяця заробляє додатково 1,5 тисячі за рекламу на авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути