четвер, 25 лютого 2021 08:01

Російські окупанти підстрелили воїна ЗСУ

Російські окупанти підстрелили воїна ЗСУ
Російські окупанти провокують ЗСУ відповідати на обстріли. Й мінують дистанційно наші позиції. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 24 лютого, збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.

Зі стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік Південного й Талаківки. В результаті обстрілу один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення. В передмісті Авдіївки та неподалік Водяного, що на Приазов'ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки - з автоматичних станкових гранатометів, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 обстрілів за добу. ЗСУ зазнали нових втрат

Неподалік Чемарлика український воїн, який ніс чергування на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації. Той намагався проникнути на українські позиції. Противник вдарив нашого воїна ножем. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта.

"Основною метою дій російсько-окупаційних військ залишається провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У двох випадках противник обстрілював позиції українських підрозділів одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку наших воїнів. Крім того, в одному випадку зафіксовано хибний запит на тишу з боку збройних формувань Російської Федерації, що свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей", - розповіли в штабі.

Станом на 7 годину ранку 25 лютого, порушень з боку російських окупантів не зафіксовано.

23 лютого збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь з протитанкових гранатометів по мирному населенню Хутора Вільний, що на Луганщині, а також здійснили дистанційне мінування населеного пункту. Унаслідок обстрілу загинув 74-річний мирний житель. Близько 17:25 на його подвір'ї вибухнула міна.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти підстрелили воїна ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути