середа, 24 лютого 2021 07:58

20 обстрілів за добу. ЗСУ зазнали нових втрат

20 обстрілів за добу. ЗСУ зазнали нових втрат
ЗСУ на Донбасі зазнали нових втрат. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 23 лютого, у районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 20 порушень режиму припинення вогню.

У результаті ворожих обстрілів біля Зайцевого 1 військовий загинув, ще 1 отримав поранення. Там збройні формування Російської Федерації обстрілювали українські позиції з мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем. Ще одного пораненого маємо біля Пісків. Там ворог гатив із великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї, повідомили в штабі ООС.

Гаряче було й неподалік Красногорівки. Противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська відкривали вогонь неподалік Шумів, а біля Причепилівки й Катеринівки – ще й зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пожежі на Донбасі загинули троє українських військових

У районі Авдіївки, Луганського, Золотого-4 та Миронівського противник здійснив по кілька пострілів зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Гнутового – з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Павлополя й Новоселівки Другої - ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

"На обстріли противника українські воїни давали адекватну відповідь", - кажуть у штабі.

Від початку поточної доби, 24 лютого, порушень з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Нове загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу може відбутися наприкінці весни 2021 року. Воно неминуче. Кремль не залишить спроби продавити нас силою. Росія вже ухвалила рішення щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «20 обстрілів за добу. ЗСУ зазнали нових втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути