пʼятниця, 22 червня 2018 06:30

ОБСЄ: Росія збільшує на Донбасі кількість російської зброї

ОБСЄ: Росія збільшує на Донбасі кількість російської зброї
В ОБСЄ розповіли про російську техніку. Фото: Кореспондент

Росія нарощує на окупованій території Донбасу кількість забороненої важкої зброї.

"Звіти спостерігачів СММ від минулого тижня засвідчили нарощування кількості важкої зброї РФ в зоні конфлікту – від 10 до 115 одиниць лише впродовж тижня – і все це всупереч вимогам про відведення зброї, встановлених Мінськими угодами", - заявила представник США на засіданні Постійної ради ОБСЄ

Серед цих озброєнь, за її словами, було виявлено багато ракетних систем класу "земля-повітря", з яких ведеться вогонь по безпілотних апаратах ОБСЄ.

Враховуючи ці факти, можна зробити два висновки, наголосила Сайдерс. "По-перше, Росія продовжує нарощувати кількість важкої зброї поруч з лінією зіткнення, створюючи середовище небезпеки та підвищуючи ризик ескалації насильства. По-друге, Росія намагається приховати цей факт від міжнародної спільноти", - заявила представник США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У планах Росії немає миру на Донбасі - Турчинов

Раніше, на Донбасі в районах населених пунктів Антрацит та Алчевськ помітили колону техніки бойовиків, яка рухалася з боку тимчасово непідконтрольного пункту пропуску "Довжанський", що на кордоні з Російською Федерацією.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ: Росія збільшує на Донбасі кількість російської зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути