середа, 20 червня 2018 15:12

У планах Росії немає миру на Донбасі - Турчинов

У планах Росії немає миру на Донбасі - Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що Росія не хоче мирного владнання конфлікту. Фото: РБК

Будь-який формат мирного звільнення Донбасу зустрічає небажання Росії припинити агресію. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Будь-який формат мирної деокупації Донбасу, а не поетапне звільнення збройним шляхом, впирається в небажання Росії припинити агресію. Я не очікую зміни російської політики найближчим часом.

Ініціатива міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про поетапну деокупацію Донбасу - це не альтернативний план, як дехто намагається його представити. Навпаки, це один із варіантів реалізації мирних ініціатив президента Порошенка. Суть пропозиції - проводити деокупацію не на всій території одразу, а поетапно, крок за кроком. Відпрацювали окремий район або місто, правове та соціально-економічне поле України в ньому, - просуваємося далі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну оточили 7 армій та 4 ракетні бригади РФ - Турчинов

7 червня на ІХ Національному експертному форумі Аваков заявив, що переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську не вирішує проблем України і створює ситуацію замороженого конфлікту. За словами секретаря РНБО, процес деокупації Донбасу потребує ухвалення закону "Про амністію", дія якого не може торкнутися людей, які воювали проти українських військових і здійснювали кримінальні злочини проти мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «У планах Росії немає миру на Донбасі - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути