субота, 01 квітня 2023 03:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Міллі оцінив можливість перемоги України цього року

Міллі оцінив можливість перемоги України цього року
Генерал Марк Міллі сумнівається, що Україна звільнить від росіян усі свої території цього року. Фото: eastnews.ua

Перемога України цього року є малоймовірною.

Це дуже складне завдання, сказав Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв'ю Defense One.

"Але я не кажу, що це неможливо зробити", - зауважив Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпадатиметься Російська Федерація після поразки в Україні: що пише світова преса

Генерал нагадав, що Зеленський багато разів публічно заявляв, що мета України – вигнати всіх росіян з окупованих Росією територій України.

"Це важливе військове завдання і дуже, дуже складне, оскільки на території України сьогодні перебуває кілька сотень тисяч росіян.
Але це є метою українців. Вони, безумовно, мають на це право, це їхня країна. І вони мають моральну перевагу над ворогом", — заявив Міллі.

93% українців вірять у перемогу у війні з Росію. З яких 79,5% повністю впевнені в цьому, а 13,5% скоріше впевнені. Про це повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

Половина опитаних вважають, що перемога України у цій війні наступить ще до кінця цього року. 26% вважають, що перемога буде через один-два роки.

Найчастіше українці розглядають як перемогу вигнання російських військ з усієї території України та відновленні кордонів станом на січень 2014 року (47% серед тих, хто вірить у перемогу України) або знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині Росії (31%).

Зараз ви читаєте новину «Міллі оцінив можливість перемоги України цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути