середа, 26 січня 2022 10:04

Ламали плоскогубцями зуби й палили струмом: українець помирає в катівні окупантів

Громадянин України В'ячеслав Засипка четвертий рік перебуває в незаконному ув'язненні в Єнакіївській колонії № 52 на окупованій Донеччині.

Стан його здоров'я після перенесених тортур украй критичний, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

В'ячеслав працював таксистом, у полон потрапив 9 березня 2018 року в Макіївці, куди повіз знайому.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Українець  В’ячеслав  Засипка четвертий рік  перебуває у незаконному ув’язненні    на  Донеччині.  Стан його здоров'я після перенесених тортур критичний
Українець В’ячеслав Засипка четвертий рік перебуває у незаконному ув’язненні на Донеччині. Стан його здоров'я після перенесених тортур критичний

"Обох затримали окупанти. Звинуватили чоловіка у співробітництві з українськими спецслужбами, жінку ж згодом відпустили. Стан В'ячеслава після пережитих катувань критичний: контузія, зламані плоскогубцями зуби, опіки після тортур струмом", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не змогла втекти із хворою матір'ю: російські окупанти на 11 років засудили українську бранку

За рік до полону В'ячеслав зазнав тяжких опіків лівої частини тіла, внаслідок чого пережив кілька операцій. Під час перебування в сумнозвісній тюрмі "Ізоляція" українця катували електричним струмом, зокрема й по шрамах від опіків.

У серпні 2019-го В'ячеслава засудили за "пособництво в скоєнні теракту" до 17,5 років позбавлення волі.

Чоловік погано пересувається. Унаслідок хронічної венозної недостатності в нього набряклість ніг, трофічні виразки, викривлення стопи.

Він потребує негайної медичної допомоги, яку в ув'язненні не надають.А передані рідними ліки до нього не доходять.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненні В'ячеслава Засипки.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Ламали плоскогубцями зуби й палили струмом: українець помирає в катівні окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути