Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2022 11:19

Окупанти на 13 років засудили українця, який ішов до сестри в окупований Донецьк

Громадянина України Віктора Уткіна четвертий рік незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32 на окупованій Донечиині.

Чоловік має серйозні проблеми зі здоров'ям і потребує негайного лікування, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Громадянина України Віктора Уткіна окупанти четвертий рік  незаконно утримують  у Макіївській виправній колонії №32
Громадянина України Віктора Уткіна окупанти четвертий рік незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32

"У нього хронічна хвороба Боткіна, проблеми з хребтом. Також імплантовані штучні кришталики в очах, що потребує постійного профілактичного огляду й лікування. Віктору постійно необхідні ліки для покращення мозкового кровообігу, зниження тиску, протигрибкові медикаменти, а також лікування в стоматолога", - розповіла Денісова.

Додала, що Віктора схопили на блокпосту "Оленівка" 19 травня 2018 року, коли поїхав із Волновахи до рідної сестри в тимчасово окупований Донецьк. Спочатку катували у в'язниці. А в березні 2020-го засудили на 13 років позбавлення волі за "шпигунство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагали зізнання у викраденні ДНРівця: окупанти п'ятий рік катують українську бранку

До карантину сестра мала змогу відвідувати Віктора кілька разів на місяць. Але через обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу, кількість побачень адміністрація виправної колонії скоротила. Тож Віктор не отримує життєво необхідних ліків, а стан його здоров'я погіршується. В умовах виправної установи йому не надають жодної медичної допомоги.

"З огляду на критичний стан здоров'я Віктора Уткіна вимагаю негайного його звільнення", - додала Денісова.

І просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо, - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на 13 років засудили українця, який ішов до сестри в окупований Донецьк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути