пʼятниця, 14 січня 2022 10:03

Відбили нирки й підключали струм: окупанти п'ятий рік катують двох братів

Братів Сергія та Дмитра Хараберюшів окупанти п'ятий рік незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32 на Донеччині.

Братів затримали 18 серпня 2017 року дорогою на роботу – на Донецький металургійний завод. З того часу піддають жорстоким тортурам за їхню проукраїнську позицію, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Братів Сергія та Дмитра Хараберюшів  окупанти п'ятий рік незаконно утримують    у Макіївській виправній колонії №32 на Донеччині
Братів Сергія та Дмитра Хараберюшів окупанти п'ятий рік незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32 на Донеччині

"Братів силоміць заштовхали в мікроавтобус і відвезли до так званого міністерства держбезпеки ДНР. Там їх били й катувати електричним струмом, вимагаючи зізнання в тому, що вони родичі українського контррозвідника Олександра Хараберюша, який загинув у Маріуполі 2017-го", - ідеться в повідомленні.

Згодом Сергія та Дмитра перевели до в'язниці "Ізоляція", де влаштовують кулачні бої між затриманими. Сергія кинули у підвал, а Дмитра до камери №8, де примушували знущатися з іншого заручника. Коли Дмитро не погодився, йому відбили нирки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували всю родину: український бранець у важкому стані за ґратами в окупантів

На цьому тортури не обмежилися. Одному з братів наказали газонокосаркою зрізати траву на полі з мінними розтяжками. Щоб не підірватися, траву доводилося виривати руками.

18 травня 2018 року братів Хараберюшів перевели з "Ізоляції" до СІЗО Донецька. На "суді" їх звинуватили в "шпигунстві" й засудили до 11 років позбавлення волі кожного.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо, - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Відбили нирки й підключали струм: окупанти п'ятий рік катують двох братів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути