пʼятниця, 17 грудня 2021 18:32

Їхав на заробітки, а опинився в катівні: окупанти змінили ім'я бранцю, щоб ніхто не знайшов

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Окупанти на Донеччині  понад три роки  утримують у слідчому  ізоляторі  українця 35-річного Станіслава Боранова. Він зник, коли поїхав на заробітки до Києва. Як і чому опинився в полоні - рідні досі не знають
Окупанти на Донеччині понад три роки утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Він зник, коли поїхав на заробітки до Києва. Як і чому опинився в полоні - рідні досі не знають

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова.

Йому повністю змінили паспортні дані, аби ніхто не міг його ідентифікувати, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Українця утримують в ізоляторі на території Макіївської виправної колонії №97. Він значиться там як Божок Олександр Анатолійович, якому 36 років.

Востаннє з рідними Станіслав розмовляв 31 серпня 2017 року. Про те, де знаходиться, стало відомо лише торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За період перемир'я список заручників ОРДЛО збільшився - Денісова

"Станіслав поїхав з Сумщині на роботу до Києва і зник. Яким чином і чому він опинився на тимчасово окупованій території України - його мати досі не знає. Аби встановити місцеперебування сина, знадобилося чимало часу. Дізнатися, де зараз перебуває Станіслав, матері вдалося від колишнього полоненого, який разом з ним перебував в увязненні", - розповіла Денісова.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Окупанти обвинувачують Станіслава у "шпигунстві". Денісова просить керівництво Міжнародного комітету "Червоного хреста" в Україні та координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

У донецькій "Ізоляції" цілодобово постійно когось катують. Найпопулярнішим знущанням є під'єднання до тіла людини електродротів під напругою.

У той час коли людина кричить, головний кат в'язниці Денис Куликовський примушував інших співати радянських пісень, розповів колишній в'язень "Ізоляції" Станіслав Асєєв.

Зараз ви читаєте новину «Їхав на заробітки, а опинився в катівні: окупанти змінили ім'я бранцю, щоб ніхто не знайшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути