Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2022 15:30

Схопили на очах у сина і 15 днів катували: окупанти тримають важкохворого українця

Схопили на очах у сина і 15 днів катували: окупанти тримають важкохворого українця
Українця Юрія Мерзлого окупанти в ЛНР засудили до 12 років позбавлення волі за "державну зраду". Фото: t.me/denisovaombudsman

Громадянина України Юрія Мерзлого майже чотири роки безпідставно тримають у Краснолуцькій виправній колонії №19 на території тимчасово окупованої Луганщини.

Чоловік має інвалідність 2 групи - напередодні затримання переніс операцію з видалення злоякісної пухлини кишківника. А також страждає на цукровий діабет 2 типу та потребує негайного лікування, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Юрія схопили 22 березня 2018 року дорогою до Луганська, куди він повертався разом з дружиною та сином. Після обшуків у помешканні його обвинуватили у "співпраці з СБУ".

"За версію окупантів, чоловік "здійснював розвідувальну діяльності" на території так званої "республіки" та передавав інформацію про місцеві "правоохоронні органи", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодного разу не поскаржився" - 23-річний українець за п'ять років пройшов усі катівні окупантів

15 днів Юрія катували у підвалі так званого "міністерства держбезпеки". А згодом перевели до луганського СІЗО.

26 липня 2019-го Юрія Мерзлого засудили до 12 років позбавлення волі за "державну зраду".

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися у ситуацію і сприяти звільненню бранця.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо, - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" у Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Схопили на очах у сина і 15 днів катували: окупанти тримають важкохворого українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути