субота, 18 листопада 2017 00:15

За зміну вигляду двору чи будинку можуть викликати до суду

За зміну вигляду двору чи будинку можуть викликати до суду
Катерина та Олександр з Києва 3 роки тому переїхали в Іспанію Фото: espanarusa.

В Іспанії існує спеціальна служба, яка через супутник стежить за усіма змінами в будинках. Якщо новий ремонт не вписується в загальний ландшафт, власників викликають до суду для сплати штрафу.

Про це розповіли Катерина та Олександр з Києва, які 3 роки тому переїхали в Іспанію. Олександр танцює, Катя його продюсує, а дочка Саша вчить каталонську і ходить до садка, повідомляє ictv.ua.

"Для переїзду в Іспанію потрібно купити або орендувати житло, мати достатню кількість грошей на рахунку, а інше – це лише папірчики. Це дає право безвиїзно знаходитися в Іспанії і кайфувати", – розповідає Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутки без дверей і таксі-мопеди: що вразило українку в Домінікані

Щоб переїхати в Іспанію, продали все, що мали Україні і купили невеликий за іспанськими мірками будинок – з басейном, каміном та лимонним деревом у дворі за півгодини до моря. За словами пари, великий мінус життя в Іспанії постійна вологість. Якщо в Україні камін – це елемент розкоші, то в Іспанії – це ознака того, що люди вміють економити.

"Узимку вам буде жахливо холодно, адже море, крім краси, дає ще й вологу, тому буде дуже зимно", – каже Катя, - Дрова, яких вам вистачить на три місяці зими, будуть коштувати трохи менше, ніж 100 євро. А якщо ви будете намагатися протопити кондиціонером, то рахунок за електрику буде близько трьохсот євро в місяць"..

Іспанці сортують сміття і дбають про пристойний вигляд вулиць – різноманітні прибудови, басейни тераси. Отримати дозвіл на перебудову майже неможливо. За словами Катерини. іспанці роблять, як і українці – спочатку будуть, а потім викручуються.

"Через якийсь час після того, як ми вже зробили ремонт, до нас прийшов лист із викликом до суду. Ми вже подумали – невже це наші сусіди. А потім ми з'ясували, що в Іспанії є спеціальна служба, яка відстежує всі зміни в будинках по супутнику. Вони дивляться, чи вписується це в ансамбль. Якщо вписується, то ви не платите штраф, а якщо ні – то платите величезний штраф", – розповідає Катя.

Зараз ви читаєте новину «За зміну вигляду двору чи будинку можуть викликати до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути