четвер, 11 жовтня 2018 00:16

Українець розповів, чим вразило навчання в університеті США

Українець розповів, чим  вразило навчання в університеті США
Вид зверху на Колумбійський університет. Фото: Facebook page of Columbia University

Співзасновник однієї з найпопулярніших в США платформ для монетизації відеореклами Vertamedia Video SSP, одесит Олександр Борняков в 35 років вирішив знову сісти за парту.

Українець вступив до Колумбійського університету в Нью-Йорку і розповів чим навчання в США відрізняється від навчання в Україні, пише MC Today.

"Я закінчив університет після школи, в 2009 році отримав ступінь MBA. Тепер минуло майже десять років, і я вирішив для себе знову пройти цей шлях і отримати нові знання. Це допоможе мені не робити десятки помилок в бізнесі, а з першого разу зробити задумане. Освіта – те, що зменшує ймовірність провалу", - говорить Олександр Борняков.

Як поступити в Колумбійський університет

"Я здавав тест GMAT. Він використовується для вступу в бізнес-школи. За три з половиною години потрібно було відповісти на 90 запитань. Вирішити рівняння, намалювати графіки. Звичайно, довелося готуватися, заново згадувати правила з математики. Ще потрібно було здати тест з англійської (TOEFL або IELTS), подати три рекомендації від людей, які добре мене знають і перетиналися зі мною по роботі, і написати мотиваційне есе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл на весілля дає суд - українка про одруження з іспанцем

Українець вступив на вечірнє відділення факультету Міжнародні відносини за спеціальністю Міжнародна економічна політика та управління.

"Буду вивчати, як влаштовані на економічному рівні механізми взаємозв'язків між державами, як на макрорівні працюють банки, державні фонди, торгова палата, як влаштована міжнародна торгівля. Навчання триватиме мінімум два роки. Це залежить від кількості предметів, які я беру в семестр), і я буду поєднувати її з роботою. Вчуся за свої гроші, але можна і отримати грант. Навчання коштує приблизно 50 тисяч доларів. Відразу потрібно заплатити близько двох і далі оплачувати окремо кожен семестр".

Як влаштоване навчання

"У році – три семестри. За час навчання мені потрібно пройти 15 дисциплін, вісім з яких я вибираю сам. У першому семестрі є обов'язковий предмет – мікроекономіка, ще два я вибрав. Це міжнародна торгівля і розвиток інновації в державному управлінні. Третій предмет- про державно-приватні партнерства. Ми вивчаємо їх на прикладах – як в Бразилії влаштована система метро, в Китаї, Японії і Каліфорнії – система швидкісного залізничного сполучення, як розвивався Центральний парк і інші парки в США. Нас вчать, як залучати приватні гроші, якщо ти працюєш на державу, і як працювати з державою, якщо ти приватник. Я ходжу на лекції три рази на тиждень-по вівторках, середах і суботах. Беру з собою ноутбук, заходжу у внутрішню систему і бачу приблизний текст лекції".

Легендарність, простота

"Дистанція з викладачами взагалі не відчувається. Ти пишеш їм лист, і вони відповідають, спілкуються дуже просто. Більшість з них молоді – плюс мінус 45 років, і всі вони не теоретики, а практики. Є людина, яка працювала в уряді Обами і займалася питаннями приватизації в США, є віце-президент Chase Bank.

Я знімаю квартиру десь в 60-ти кварталах від університету. За мірками Нью-Йорка, це недалеко. Поруч з будинком є велостоянка, і я часто їжджу на заняття на велосипеді. Якщо йде дощ, користуюся метро або таксі".

Українка Юлія Волд 7 років працює у Департаменті поліції Еверетта, САШ. Веде перемовини зі звільнення заручників та навчає людей — як убезпечити свої будинки чи бізнес від злодіїв та захиститися від збройного нападу.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів, чим вразило навчання в університеті США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути