пʼятниця, 13 травня 2022 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

За боротьбу і захист культури України: Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США

Виконавицю Джамалу відзначили в номінації "Визначне лідерство артиста" за боротьбу та захист української культури під час російської агресії проти України. А також - за підтримку біженців і Збройних сил України.

Автор: instagram.com/jamalajaaa
  Виконавицю Джамалу відзначили в номінації "Визначне лідерство артиста" за боротьбу та захист української культури під час російської агресії проти України
Виконавицю Джамалу відзначили в номінації "Визначне лідерство артиста" за боротьбу та захист української культури під час російської агресії проти України
Престижну нагороду вручила артистці Атлантична рада США. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала продає сукню, в якій відкривала Євробачення, заради ЗСУ

"Співачка наголосила, що прийняла нагороду від імені всіх українських артистів, які використовують свій голос, аби розказати про російські воєнні злочини в Україні", - зазначили в повідомленні.

Джамала оголосила про нагороду в Instagram.

"Не втомлюся підкреслювати, що це наша спільна премія. Всіх моїх колег, які кричать в ефірах про злочини Росії, збирають кошти на підтримку ЗСУ, волонтерів і вимушених переселенців, створюють петиції й ні на мить не зупиняються. Наша спільна мета - не дати зникнути з інфопростору війні, що вбиває, калічить і тримає в заручниках", - наголосила артистка.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Jamala (@jamalajaaa)

Спеціальну нагороду "За визначне лідерство" від Атлантичної ради США також отримав український народ. Президент Володимир Зеленський подякував Atlantic Council і наголосив, що нагородити всіх українців "правильно і справедливо, адже мужність - це наша національна риса характеру".

Щорічна нагороди Атлантичної ради США "За визначне лідерство" присуджується видатним особистостям, які втілюють у життя цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.

Зараз ви читаєте новину «За боротьбу і захист культури України: Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі