четвер, 12 травня 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про нагороду Atlantic Council українцям: "Ми народ найкращих захисників"

Зеленський про нагороду Atlantic Council українцям: "Ми народ найкращих захисників"
Президент Володимир Зеленський подякував Atlantic Council за нагороду українцям. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський подякував Atlantic Council, який відзначив український народ нагородою "За визначне лідерство".

Наголосив, що нагородити всіх українців "правильно і справедливо, адже мужність – це наша національна риса характеру". Звернення опублікував на YouTube.

"Сьогодні весь світ бачить це й захоплюється героїзмом українців. Водночас хочу, щоб для всіх це не ставало чимось буденним. Для цього слід говорити й пам'ятати, що за сміливістю, за мудрістю нашого народу стоять тисячі реальних історій, імен, подвигів. Ми народ найкращих захисників. Це наші Сухопутні війська, повітряні і військово-морські сили, десантно-штурмові війська, Сили спеціальних операцій, Нацгвардія, розвідка, прикордонники, бійці територіальної оборони", - розпочав президент.

Він пригадав історію українського військового Віталія Скакуна, який підірвав Генічеський автомобільний міст разом із собою, щоб зупинити колону російських танків. Розповів про лейтенанта Віталія Сапила, який знищив 30 одиниць ворожої техніки і загинув від авіаудару. Згадав у зверненні захисників острова Зміїного та маріупольського заводу "Азовсталь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигідна позика - Зеленський пояснив особливості ленд-лізу

Після Зеленський попросив присутніх вшанувати пам'ять тих бійців, які загинули, захищаючи Україну, хвилиною мовчання.

"Український народ - це люди, які не шкодують себе заради інших", - наголосив президент.

Розповів історію бойового медика Діани Кукурудзяк, яка за день витягла з поля бою 16 поранених бійців. Зеленський пригадав і фельдшера Сергія Чорнобривця у Маріуполі, який від початку війни залишався на чергуванні 22 доби поспіль.

"Український народ - це народ сміливих дітей. Це 11-річний Максим, який нічого не сказав мамі, втік з дому і пішов проситися у територіальну оборону. Це 7-річна Валя з Кропивницького, яка збираючи гроші на бронежилети, віддала гроші, що складала на смартфон, а потім продавала квіти і малюнки", - сказав президент.

Наголосив, що український народ - "це також літні люди, які пережили забагато випробувань". Потім він звернувся до світової спільноти.

"Не бійтесь і приїжджайте в Україну. Почуйте ще тисячі подібних історій про українців. Подивіться у їхні сміливі очі, потисність їхні міцні руки, і ви побачите, що вони роблять усе це не заради слави, що їм потрібні не лише нагороди, а конкретна допомога і підтримка: зброя, техніки, кошти, санкції проти Росії, а головне - відчуття, що вони в цій боротьбі не одні", - підкреслив президент.

Організатори Пулітцерівської премії оголосили про спеціальну відзнаку для українських журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про нагороду Atlantic Council українцям: "Ми народ найкращих захисників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути