Ексклюзиви
пʼятниця, 31 березня 2017 06:59

"З російської культури у Франції люблять борщ і вареники" - Скрипка

"З російської культури у Франції люблять борщ і вареники" -  Скрипка
Олег Скрипка розповів про засилля російської пропаганди у Франції. Фото: прес-служба

Лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка розповів про засилля російської пропаганди у Франції.

"Хочеться ширше представити Україну у Франції. Зробити серію фестивалів. Нещодавно виступали в Парижі. Там засилля російської культури та інформаційної пропаганди. Французи вірять у те, що показує на екрані проросійське телебачення. Хто володіє медіа-ресурсом, того й правда. Це як на теле-шоу "Голос країни" - хто сильніше кричить, того і чують, - сказав Олег Скрипка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі ми – солдати на цій війні. Маєш зробити вибір, у якій ти армії" - Скрипка

Коли у французів питаєш, що ви любите з російської культури? Вони відповідають — шансоньє Олександр Вертинський, письменники Антон Чехов і Микола Гоголь. Кажуть іще, що подобаються російські танці у шароварах. З їжі найбільше — вареники і борщ".

Музиканти записали новий марш української армії. В основі авторська пісня "Зродились ми великої години" на слова поета Олеся Бабія. З 1932 року це був гімн ОУН. Ця пісня у стилізованій обробці стане новою стройовою піснею для Збройних сил України.

Над нею працювали Олег Скрипка, лідер гурту "Плач Єремії" Тараса Чубай, вокаліст "Тартака" Сашко Положинський, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, Олег Михайлюта з "Танка на майдані Конґо", лідер "Хореї козацької" Тарас Компаніченко та Іван Леньо з Kozak System. Текст маршу нової української армії затвердив Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «"З російської культури у Франції люблять борщ і вареники" - Скрипка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі