четвер, 09 лютого 2017 14:09

Українські музиканти працюють над новою стройовою піснею для Збройних сил

Автор: facebook.com
 

8 січня українські музиканти зібралися, щоб записати новий марш української армії. В основі маршу авторська пісня "Зродились ми великої години" на слова поета Олеся Бабія. З 1932 року це був гімн ОУН. Ця пісня у стилізованій обробці стане новою стройовою піснею для Збройних сил України. Композицію записали у студії лідера гурту "Плач Єремії" Тараса Чубая за Києвом.

"Міська рада Дніпра запропонувала взяти участь у створенні маршу нової української армії. Разом з військовим оркестром презентували його 22 січня у День соборності під час відкриття пам'ятника на честь злуки УНР і ЗУНР. Він виконаний як "петлюрівський" хрест. Хочу долучити до роботи над маршем українських співаків-патріотів", - сказав лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка.

Автор: facebook.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тут лише співаки, які допомогли українській армії за роки війни"

Над піснею також працювали вокаліст "Тартака" Сашко Положинський, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, Олег Михайлюта з "Танка на майдані Конґо", лідер "Хореї козацької" Тарас Компаніченко та Іван Леньо з Kozak System.

Текст маршу нової української армії затвердив Генштаб.

14 жовтня у День захисника України вийде альбом "Пісні війни". Це 15 авторських пісень демобілізованих українських бійців, або тих, які ще воюють. З авторами заспівали вокаліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя, лідер гурт "Мандри" Сергій Фоменко, фіналіст "Голосу країни" Арсен Мірзоян та гурт "Піккардійська терція". Тираж диску - 5 тис. екземплярів. Розповсюдять по військових частинах, госпіталях, а також до музичних шкіл та училищ.
Зараз ви читаєте новину «Українські музиканти працюють над новою стройовою піснею для Збройних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі