середа, 26 листопада 2014 12:10

У Києві триває "Тиждень актуальної п'єси"

У Києві триває "Тиждень актуальної п'єси"
На фото Наталія Ворожбит

У Києві триває "Тиждень актуальної п'єси" - щорічний фестиваль, покликаний підтримувати і розвивати сучасну українську драматургію.Про це повідомляє Cultprostir.

Читки п'єс та фестивальні прем'єри проходять на трьох театральних майданчиках Києва: Центр сучасного мистецтва "Дах", актова зала Гете Інституту та камерна сцена Національного театру імені Івана Франка.

"З 22 по 29 листопада проходить п'ятий фестиваль "Тиждень актуальної п'єси". Мені здається, у нас цього року дуже цікава та насичена програма. Фестиваль присвячений сучасній драматургії. На початку літа ми оголосили конкурс, нам надіслали п'єси, тепер режисери проводять читки відібраних текстів. Крім того, в рамках фестивалю проводяться майстер-класи театральних діячів, зокрема, Максим Курочкін проведе практичний семінар для драматургів, Йоанна Віховська розповість про "Європейський досвід постдраматичного театру". Крім читок є в програмі і кілька вистав: серед них допрем'єрний показ документальної п'єси "Щоденники майдану", - розповіла Cultprostir Наталія Ворожбит, організатор "Тижня сучасної п'єси", автор "Щоденників майдану".

Зараз ви читаєте новину «У Києві триває "Тиждень актуальної п'єси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі