понеділок, 23 липня 2012 14:38

У Німеччині неонацисти напали на виставку сучасного мистецтва

Автор: Фото: ru.artinfo.com
  Дірк Тешнер та Монік Ферстер.
Дірк Тешнер та Монік Ферстер.

Вісім учасників ультраправої екстремістської організації скоїли напад під час відкриття виставки "Miss Painting" в Kunsthaus Erfurt минулої п'ятниці. Музей оголосив про подію в неділю. За описом це схоже на сцену вестерну: обвинувачені увійшли в музей. Прокричавши кілька неонацистських гасел, вони стали без розбору кидати пивні пляшки в натовп, і потім почали по-звірячому бити персонал музею.

Куратору виставки Дірку Тешнеру (Dirk Tecshner) зламали ніс. Невідома жінка поранила голову об капот машини - її штовхнули, коли вона йшла з місця події з дитиною. Директору Kunsthaus Erfurt Монік Ферстер (Monique F?rster) розбили об голову пивну пляшку, хоча про характер отриманих травм не повідомлялося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іудейські ортодокси борються проти археологів, вчиняючи вандалізм

Винні були арештовані (в ході арешту один офіцер поліції отримав травму), але пізніше їх відпустили на час подальшого уточнення ступеня отриманих відвідувачами виставки травм. Влада лише підтвердила, що вісім заарештованих були пов'язані з екстремістською ультраправої організацією, яка діє в цьому регіоні.

На виставці "Miss Painting", яка працюватиме до 25 серпня, представлені роботи Каті Брінкманн, Франциски Хольстейн, Христини Шульдт і Ганні Ворбек. Складно припустити, чому екстремістська група вибрала саме цю виставку. Можна вказати в якості можливого мотиву посаду директора Комітету з культури, яку Ферстер займає в ерфуртському регіональному відділенні Партії зелених. Однак, у такому разі, незрозуміло, чому жертвами фізичної розправи став Тешнер та інші відвідувачі виставки. Незалежно від мотиву, ця агресія ніяк не допомагає Ерфурту, маленькому місту в центрі Німеччини, більше відомому за події в гімназії в 2002 році, коли в результаті стрілянини загинуло 17 дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині неонацисти напали на виставку сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі