четвер, 31 травня 2012 11:10

Іудейські ортодокси борються проти археологів, вчиняючи вандалізм

Іудейські ортодокси борються проти археологів, вчиняючи  вандалізм
Мозаїки з Тверії були одними з найкрасивіших і добре збережених у всьому нинішньому Ізраїлі. Фото: AP

Вандали пошкодили мозаїки на підлозі стародавньої синагоги в околицях міста Тверія на півночі Ізраїлю, повідомляє Associated Press.

Злочинці пошкодили та обписали графіті традиційні єврейські зображення знаків зодіаку, підсвічників і пальмових гілок, викладених невідомими майстрами приблизно 1600 років тому.

За словами археологів, мозаїки з Тверії були одними з найкрасивіших і добре збережених у всьому нинішньому Ізраїлі. Частина зображень вандали буквально стерли в порошок, зробивши реставрацію практично неможливою.

Незважаючи на те, що місце розташування синагоги відноситься до національному парку, який охороняється, злочинців ніхто не бачив. Напевне, вони діяли вночі.

Влада підозрює в нападі членів невеликого ультраортодоксальної іудейської течії, адепти якої противляться розкопкам в місцях стародавніх культових споруд, вважаючи це оскверненням могил похованих там людей. Про те, що синагогу розгромили саме вони, свідчать знайдені на місці злочину написи на івриті з прокльонами і погрозами на адресу археологів.

Зараз ви читаєте новину «Іудейські ортодокси борються проти археологів, вчиняючи вандалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі