вівторок, 10 січня 2012 11:42

Психічнохворий на Рівненщині розгромив цвинтар на Різдво

Психічнохворий на Рівненщині розгромив цвинтар на Різдво

Три могильних плити постраждали від рук вандала в селі Ситне Радивилівського району на Рівненщині. Їх звалив на землю 49-річний місцевий житель Леонід, який на свято Різдва проходив повз сільське кладовище. Бетонні плити від удару потріскали. Чим так роздратували чоловіка могили, він і сам пояснити не може.

Леонід прийшов на цвинтар удень, але односельчан поблизу не було, тож нікому було й зупинити хулігана. Після погрому він спокійно пішов додому.

Коли перехожі нарешті помітили побиті плити та розкидані вінки – заявили в сільраду та в міліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині вандали поцупили пам'ятник Шевченку

"Довго не довелося шукати - одразу подумали на Леоніда," - каже сільський голова Андрій Гуменюк. – "Адже подібний випадок у Ситному був кілька років тому. Тільки тоді цей чоловік розгромив могилу власної бабці. Що зробиш, як людина за свої дії не відповідає, бо має проблеми з психічним здоров'ям".

Леонід ніколи не був одружений, мешкає із старою матір'ю, яка його доглядає. Він перебуває на обліку в лікарні, як психічно хворий.

"Колись давно Льоня служив в міліції. Але отримав травму, а з нею другу групу інвалідності. І тепер пару разів на рік лікується на стаціонарі, а потім вертається в село", - розповіли у Ситному. – "Зайвий раз намагалися його не зачіпати на вулиці, бо невідомо, що він вчинить. Від цвинтаря до його хати не менше кілометра".

"Чоловіка затримали за підозрою у нарузі над могилами, порушено кримінальну справу," - повідомили в прес-центрі обласного управління міліції. – "Стаття передбачає штраф або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3-х років. Затриманий направлений на лікування до спеціалізованого медичного закладу".

Зараз ви читаєте новину «Психічнохворий на Рівненщині розгромив цвинтар на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути