середа, 20 червня 2012 10:55

Американець вшанував Пікассо, пошкодивши його картину

Автор: Фото: painting-palace.com
  Пабло Пікассо, "Жінка в червоному кріслі"
Пабло Пікассо, "Жінка в червоному кріслі"

У середу, 13 червня, вандал понівечив картину Пабло Пікассо "Жінка в червоному кріслі" (Woman in a Red Armchair), яка висіла в музеї Menil Collection. За даними Artinfo, чоловік, використовуючи трафарет, залишив на картині зображення бика й напис Conquista ("завоювання, конкіста").

Акт вандалізму був знятий на телефон одним з відвідувачів музею, який потім виклав відео на YouTube. Завдяки цьому запису, а також записам, зробленим музейними камерами відеоспостереження, поліція веде пошуки порушника.

При цьому, як зазначає видання, свідок випадково зустрів вандала через кілька днів і запитав його про причини вчинку. Хьюстонський художник мексиканського походження відповів, що зробив це, щоб віддати данину Пікассо.

Картина була доставлена ??в майстерню реставраторів музею ще до того, як висохла фарба, тому фахівці вважають, що полотну вдасться повернути первісний вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка Норвегії зростає завдяки продажу однієї картини

"Жінка в червоному кріслі" — одна з дев'яти картин Пікассо, яка знаходиться в зборах музею з моменту його відкриття.

Полотно було написане в 1929 році. Яка його вартість, не уточнюється. Видання зазначає, що це не перший випадок, коли вандали псують твори іспанського художника. Так, в 1974 році американець Тоні Шафразі залишив напис на одній з найбільш відомих робіт майстра "Герніка", яка виставлялася в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Американець вшанував Пікассо, пошкодивши його картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі