вівторок, 24 квітня 2012 12:13

На аукціон виставлять портрети муз Пікассо

Аукціонний дім "Крістіс" виставляє на торги портрети муз знаменитого іспанського художника Пабло Пікассо. Аукціон "Імпресіонізм і сучасне мистецтво" відбудеться в Нью-Йорку.

Як очікується, шість робіт, виконані великим майстром в 1932-1968 роки, підуть з молотка не менше, ніж за $30 млн.

Топ-лотом аукціону стане полотно "Двоє лежать оголеними" (1968), на якому зображена друга і остання дружина художника Жаклін Рок. Його оціночна вартість становить $8-10 млн. Пікассо і Рок були одружені 20 років - до його смерті в 1973 році у віці 91 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчим художником став китаєць

Протягом 17 з них він не малював ніяких інших жінок, окрім неї. Саме Рок присвячена найбільша кількість картин майстра. Після смерті Пікассо Рок взяла на себе роль розпорядниці його великої спадщини. Але, так і не знайшовши в собі сили жити без свого кумира, в 1986 році, через 13 років після смерті художника, вона наклала на себе руки.

Крім того, на торги, які пройдуть 1 травня, виставлять полотна, на яких зображені інші коханки Пікассо. Його музами були художниця Франсуаза Жило, з якою художник мав двох дітей - Клод і Палома; Марія-Тереза ??Вальтер, познайомилася з майстром, коли їй було всього 17; французька художниця Дора Маар, що була  коханкою Пікассо протягом дев'яти років. Як очікується, полотно "Відпочинок" (1932), на якому зображена Вальтер, піде з молотка за $5-7 млн. Вальтер також покінчила життя самогубством після смерті Пікассо.

Експерти називають Пікассо одним з найбільш "дорогих" художників у світі. Його картини йдуть з молотка за рекордні суми. Так, полотно "Оголена на тлі бюста й зеленого листя" було продано на аукціоні "Крістіс" в травні 2010 року більш ніж за $ 106 млн, ставши найдорожчим, на той момент, твором світового мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставлять портрети муз Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі