середа, 07 березня 2012 17:37

Картину Пікассо оцінюють у $80 млн

Картину Пікассо оцінюють у $80 млн

Аукціонний дім Christie's виставив на продаж полотно "Дитина і голуб" Пабло Пікассо, пише The Sunday Times. Вартість картини становить близько 80 мільйонів доларів.
Покупця картини будуть підбирати індивідуально, тобто без проведення аукціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодій на таксі вивіз роботу Пікассо з галереї

Картина знаходиться в приватних руках, проте кому саме вона належить, не розголошується. Найімовірніше, її власником є ??один зі спадкоємців Крістабел Ейберконуей, яка, в свою чергу, успадкувала картину від промисловця й колекціонера Семюела Курто, що купив її в 1928 році.

Ейберконуей померла в 1974 році, після чого картина перейшла до рук одного з її дітей. З 1974 року полотно виставлялося в Національній галереї, в 2011 році було передане галереї імені Курто, а з січня 2012 року виставляється у галереї Тейт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носоріг малює в стилі Пікассо

Британські покупці мають право викупити картину в пріоритетному порядку протягом трьох місяців з моменту оголошення про її продаж. Однак, як зазначає видання, швидше за все, полотно буде продано за кордон, так як на даний момент жоден британський музей не може собі дозволити таку покупку.

На сьогоднішній день Пікассо є одним з найдорожчих художників у світі. Зокрема, його роботі "Оголена, зелене листя і бюст" належить рекорд вартості творів мистецтва - в 2010 року вона була продана за 106,5 мільйона доларів на аукціоні Christie's.

Зараз ви читаєте новину «Картину Пікассо оцінюють у $80 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі