вівторок, 10 січня 2012 13:49

З афінського музею вкрали картину Пікассо

З афінського музею вкрали картину Пікассо

Невідомі викрали в понеділок три картини з найбільшого грецького музею образотворчого мистецтва - Національної галереї в Афінах, повідомляє грецька поліція.

Серед викрадених картин - картина Пабло Пікассо, подарована майстром грецькому народу в 1949 році. Полотно розміром 56 на 40 сантиметрів створено в 1939 році, воно зображує в абстрактній манері голову жінки.

Інша викрадена картина належить пензлю нідерландського художника Піта Мондріана, одного з основоположників абстрактного живопису. На викраденій картині, створеній в 1905 році, зображено млин біля річки.

Третя вкрадена робота - графічна, належить італійському художнику XVII століття Гульєльмо Каччіа на прізвисько Монкальво і зображує святого Дієго з Алькали.

Слідство встановило, що невідомі увечері в неділю спробували відключити сигналізацію найбільшого художнього музею Греції і зламали балконні двері. Сирена все ж спрацювала, але охорона, обійшовши приміщення, не помітила ознак злому і відключила сигналізацію.

Після цього сигналізація спрацьовувала ще кілька разів, але охорона не відзначала ніяких ознак проникнення в будинок, тому у сторожів виникло враження, що сигналізація не в порядку.

Під ранок в понеділок грабіжники проникли на територію галереї через вже відкриті балконні двері. При цьому спрацював датчик руху, і грабіжник чи грабіжники поспішили зникнути. Тікаючи з трьома викраденими роботами, вони залишили на підлозі ще одну цінну картину Мондріана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співучасник крадіжки століття викинув картини Пікассо і Матісса на смітник

Грецька поліція повідомила Інтерпол про зникнення картин і проводить масштабну операцію в спробі зловити злочинців по гарячих слідах.

Основу експозиції Національної галереї складають картини грецьких художників XIX і XX століття. Щойно там завершилася виставка робіт, у тому числі знаменитих європейських художників Рембрандта і Дюрера.

Зараз ви читаєте новину «З афінського музею вкрали картину Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі