пʼятниця, 08 липня 2011 09:52

Роботу Пікасо повернули в музей

Роботу Пікасо повернули в музей

Поліція повернула малюнок Пабло Пікассо "Голова жінки", який був недавно викрадений з галереї Weinstein Gallery в Сан-Франциско.

Підозрюваний в крадіжці малюнка заарештований. У затриманого поліція вилучила не тільки сам малюнок без рами, але і деяку кількість наркотиків.

Заарештованим виявився Марк Луго, житель штату Нью-Джерсі. На момент затримання він проживав у готелі в окрузі Напа. Чоловікові пред'явлені звинувачення в крадіжці, присвоєнні та зберіганні вкраденої власності, а також зберіганні заборонених препаратів. Суд призначив Луго заставу в розмірі 5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, малюнок олівцем "Голова жінки" був вкрадений 5 липня. Чоловік у сонцезахисних окулярах зайшов вдень в галерею, забрав роботу Пікассо разом з рамою, вийшов з будівлі, сів у таксі і поїхав.

Підозрюваний потрапив у поле зору камер бару, що знаходиться неподалік, власник якого передав відео поліції.

Представники галереї заявили, що "Голова жінки" (1965 рік) є унікальною в своєму роді роботою. Вартість викраденого малюнка оцінили в 275 тисяч доларів. За словами фахівців, в результаті крадіжки малюнок не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Роботу Пікасо повернули в музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути