вівторок, 10 липня 2012 20:19

Вандали понівечили статую Богородиці і хрести в Золотоноші та Броварах
6

Фото: Фото надане прес-службою УГКЦ

У ніч із 7 на 8 липня у Золотоноші (Черкаська область) невідомі вирвали хрест зі стіни греко-католицької каплиці й кинули неподалік, а також понівечили статую Пресвятої Богородиці.

"Статую Богородиці також намагалися вирвати, але вона зроблена на такому металевому штирі, який іде через всю скульптуру, - зазначають Gazeta.ua у прес-службі Української греко-католицької церкви. - Тому її неможливо було вирвати, хоча вони дуже старалися. Практично весь гіпсовий низ скульптури розбитий, а сама вона значно похилена".

Коли тамтешній священник прийшов у неділю на літургію, то побачив скоєне й відразу звернувся до міліції. Він написав відповідне звернення до правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному вандали розгромили єврейське поховання

За інформацієї УГКЦ, у міліції висловили припущення, що це скоїли дрібні хулігани, бешкетники. Однак узяли це на свій контроль, відповідно зняли відбитки й шукатимуть хто це міг зробити. Наразі якоїсь інформації про результати слідства немає.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі УГКЦ, два тижні тому в Броварах (Київська область) стався подібний акт вандалізму. Там також невідомі познущалися над дерев'яним хрестом біля церкви. Хрест був набагато масивніший і закопаний у землю. Вандали не могли його вирвати, тому підпалили й нижня частина хреста практично повністю обгоріла. Досі там правоохоронцями ще не знайдено кривдників, які могли скоїти таку наругу над хрестом.

Зараз ви читаєте новину «Вандали понівечили статую Богородиці і хрести в Золотоноші та Броварах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути