Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 13:34

Вандали атакували швидкісний потяг "Хюндай"

Вандали атакували швидкісний потяг "Хюндай"
Камінь могли кинути підлітки і тепер витрати на заміну скла ляжуть на плечі батьків. Фото: poltava.pl.ua

Новенький швидкісний потяг "Хюндай" піддався нападу вандалів. У п'ятницю, 6 липня, на перегоні між станціями Фенольна - Петрунько у поїзд, який мчав з Києва до Донецька, невідомі кинули камінь розміром з половину цегли і розбили вікно в одному з вагонів, пише Сегодня.

"На щастя, ніхто з пасажирів не постраждав, - запевнив Володимир Селіванов, керівник прес-служби Донецької залізниці. - Склопакет складається з двох частин. Вандалам вдалося розбити каменем зовнішню частину, а друга - змогла витримати удар, і розбите скло не розлетілося всередині салону".

До речі, розбити склопакет на цьому поїзді не так вже просто. Виробник вагонів використовує спеціальне загартоване скло, яке, наприклад, запросто може витримати зіткнення з птахом. Ціна такого склопакета також немаленька - за підрахунками залізничників, попередній збиток від атаки вандалів, які кинули камінь, становить 20 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврейське кладовище у Рівному рознесли п'яні місцеві молодики

В управлінні залізниці не виключають, що камінь могли кинути підлітки і тепер витрати на заміну скла ляжуть на плечі батьків.

"Правопорушники будуть притягнуті до відповідальності і відшкодування збитків залізниці. А з метою попередження подібних випадків на ділянках проходження денних експресів організовано патрулювання представників воєнізованої охорони та транспортної міліції. Також у вагонах буде встановлена система відеоспостереження ", - пояснив Володимир Селіванов.

А ось розшуком вандалів зараз займається міліція. Крім компенсації вартості скла, хуліганам може загрожувати штраф і навіть арешт до 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Вандали атакували швидкісний потяг "Хюндай"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути