пʼятниця, 08 червня 2012 16:19

Єврейське кладовище у Рівному рознесли п'яні місцеві молодики

Єврейське кладовище у Рівному рознесли п'яні місцеві молодики
Вандали поглумилися над похованням євреїв, розстріляних в 1941 році. Фото: Gazeta.ua

У четвер, 7 червня, після обіду рівненська міліція затримала трьох мешканців обласного центру, які напередодні поглумилися над похованням євреїв, розстріляних в 1941 році нацистами.

"Уже через кілька годин після повідомлення про злочин, правоохоронці встановили зловмисників та затримали їх. Хлопці стверджують, що ідея вчинити безлад на культовому місці прийшла до них спонтанно та до жодної з радикально налаштованих організацій вони не належать. Крім цього, у поле зору працівників міліції вони потрапили вперше", - пояснює Геннадій Юрчук, заступник начальника обласної міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному вандали розгромили єврейське поховання

У міліції розповіли, що наругу над меморіалом вчинили троє рівнян. Найстаршому з них - 21 рік, двом іншим – 17 та 18 років. Вони були п'яні.

"Порушено кримінальну справу, яка передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Молодики знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Рівненського міськвідділу. Триває слідство", - додали в центрі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

Начальник обласної міліції Василь Лазутко відзначив премією по 300 грн двох співробітників карного розшуку Рівненського міськвідділу Євгена Карюкова та Артура Андрейченка, які за "гарячими" слідами знайшли хуліганів.

Нагадаємо, що в середу, 6 червня, ввечері на вул. Київській у Рівному вандали поглумилися над похованням євреїв, розстріляних в 1941 році нацистами. На меморіальному комплексі "Сосонки", де захоронено 17,5 тис. євреїв, вандали обдерли мармурову плитку, розбили ліхтарі та виклали з їх уламків слово "Лох".

Зараз ви читаєте новину «Єврейське кладовище у Рівному рознесли п'яні місцеві молодики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути