понеділок, 06 лютого 2012 13:32

Треба було менше "пилити" державних грошей, призначених на захист сайтів - правозахисник

Треба було менше "пилити" державних грошей, призначених на захист сайтів - правозахисник

Ідентифікація IP-адрес користувачів, які атакували сайт президента і державних органів - це такий же анекдот, як нотаріально завірений скріншот інтернет-сторінки. Так правозахисник Тетяна Монтян прокоментувала Gazeta.ua заяву про передачу правоохоронцям IP-адресів комп'ютерів, з яких здійснювали атаки на сайт президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що насправді сталось з EX.ua зрозуміємо лише через місяця півтора-два" - Тихий

"Нічого крім гомеричного реготу в людей ця заява викликати просто не може. Вони, мабуть, ніколи в житті не чули ні про які анонімайзери, не знають, що одна IP-адреса може бути на модемі, яким користуються купа людей. Ну що з них візьмеш? Не кажучи вже про те, як вони вирізнять заходи на президентський сайт з метою щось хакнути від заходів для того, щоб поцікавитися повсякденним життям нашого любого президента чи державних органів? Спробуйте це доведіть", - сказала правозахисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ex.ua закрили на вимогу США — ЗМІ

Монтян наголосила, що заходи на сайт нічим не караються. "Якщо сайти не витримують багато заходів, треба, мабуть, менше "пилити" грошей, які виділяються через держбюджет на захист цих сайтів", - зазначила вона і наголосила, що традиційні витрати на доведення провини настільки величезні, що навряд чи цим буде хтось займатися. Адже щоб довести, що якийсь там громадянин Пупкін зайшов 200 разів поспіль на сайт президента України, треба заплатити слідчим, прокурорам, суддям, треба витратити купу державного бюджету. Навіть теоретично складно уявити, щоб цим хтось займався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Adobe не побоялася заявити, що пірати з EX.ua заважали бізнесу

"Якщо на якогось Пупкіна реально буде якийсь тиск, я думаю, що хвиля народного гніву буде настільки суттєвою, що знесуть уже дійсно всі сайти. Зараз будуть відновлювати роботу сайту ex.ua. Люди досягнуть свого шляхом інтернет-протестів", - вважає Монтян.

Зараз ви читаєте новину «Треба було менше "пилити" державних грошей, призначених на захист сайтів - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути