субота, 04 лютого 2012 16:20

Спецтема: Закриття EX.ua

"Що насправді сталось з EX.ua зрозуміємо лише через місяця півтора-два" - Тихий

"Що насправді сталось з EX.ua зрозуміємо лише через місяця півтора-два" - Тихий

Режисер Володимир Тихий зазначив, що точно стане зрозуміло, що спричинило спробу закриття EX.ua тільки за місяць-півтора.

"Існує багато теорій, що саме сталося з EX.ua, починаючи, що це було рейдерське захоплення і закінчуючи версією, що керівництво країни таким чином намагалося реабілітуватися й показати, що у нас все таки відбуваються зміни на краще. Тимошенко не хочемо випускати, зате зараз всіх "піратів" переможемо. Що це було насправді, зрозуміємо лише через місяця півтора-два. Знайомий з людьми, які цим займаються. Версії, що EX.ua самі організували цю акцію, для того щоб зробити користування сайтом платним, не вірю. Вони мали інші наміри. Хотіли ділитися з авторами контенту грошима, вилученими з реклами на сайті. Кожен фільм, пісня, книжка має свій код. За ним фіксували б, скільки він має запитів. В залежності від популярності того чи іншого продукту їхні автори отримували б гроші. А люди і далі користувалися б сайтом безкоштовно. Те, що зараз відбувається, серйозно цьому заважатиме", - зазначив Тихий.

Також він додав, що EX.ua ніяк не шкодило розвитку українського кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ не має стосунку до закриття Ex.ua - МВС

"Українське кіно не є комерційно привабливим. Піратство йому не загрожує. Ось зявився зараз "Той, хто пройшов крізь вогонь". Автори можуть попросити EX.ua, щоб ті не дозволяли викладати стрічку, доки її показують в кінотеатрах. І вони підуть на зустріч. У тебе один фільм і ти з ним носишся, як з дитиною. Коли обсяги українського кіновиробництва збільшаться, буде 200, 300 фільмів на рік, тоді і треба починати боротися з піратством. Так само було з "Мудаки. Арабески". А після закінчення прокату офіційно віддали його на EX.ua. Навіть гроші нам якісь заплатили. Це єдиний ресурс, з яким можна підтримувати такі відносини. Решта живуть у повному піратському форматі", - зауважив режисер.

Також він додав, що популярність EX.ua свідчить і про погану якість українського телепродукту.

"Про те, що телебачення у нас погане, свідчить не тільки популярність EX.ua. Воно у нас абсолютно дистанційне від усіх суспільних процесів. Все культурно-соціальне життя остаточно перейшло в Інтернет. Телебачення вже ніколи не поверне собі роль, яку відігравало в кінці 1990-на початку 2000-х. Хоча, маємо досить потужне покоління людей за 40, які користуються Інтернетом тільки, щоб з дитиною поговорити в Канаді по "Скайпу". Тому будуть і далі конкретно дивитися телебачення. Воно відповідно і далі старішатиме", - додав Тихий.

Зараз ви читаєте новину «"Що насправді сталось з EX.ua зрозуміємо лише через місяця півтора-два" - Тихий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі