субота, 04 лютого 2012 10:49

Спецтема: Закриття EX.ua

У ПР дії міліції щодо EX.UA назвали невиправдано перевищеними

У ПР дії міліції щодо EX.UA назвали невиправдано перевищеними

Народний депутат України від фракції ПР Олена Бондаренко в ефірі одного з українських телеканалів висловила думку, що дії міліції при закритті файлообміннику EX.UA були невиправдано перевищеними, повідомляє УНН.

"Якщо брати ситуацію з EX.UA…я вважаю, що дії міліції були невиправдано перевищені", - сказала вона.

Бондаренко також зауважила, що міліція діяла в рамках закону, але могла би вчинити інакше.

"Адже ненацький штурм, ненацьке вилучення серверів, незрозуміле для народу, призвело до таких наслідків (DOS-атаки органів влади – Ред.)", - додала політик. Водночас вона зауважила, що сайт EX.UA минулого року зробив спробу працювати майже за легальними схемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Януковича хоче, аби у справі EX.UA були враховані інтереси держави

"Якщо спочатку можна було говорити про те, що цей сайт був абсолютно піратським, то, наскільки я знаю, EX.UA почав укладати угоди з авторами і правовласниками авторських та суміжних прав на те, щоб платити роялті авторам за використані твори на сайті. Тобто фактично почав виводити себе з чорної зони через сіру в легальну і можливо за рік сайт би виконав свою програму мінімум – стати легальним, легально забезпечувати контентом тих, хто хотів би його отримувати, безумовно, не безкоштовно", - зазначила Бондаренко.

Також, на її думку, користувачі, які були обурені ставленням міліції до EX.UA, насправді вчинили необґрунтовані та неадекватні дії.

"В даному випадку те, що зробили хакери з державними сайтами  - це необґрунтоване, неадекватне перевищення самооборони. Те, що було в мережі з боку хакерів (DOS-атаки сайтів органів державної влади – Ред.), дуже схоже на фізичні дії: піти перевернути автомобіль, розбомбити вітрину, підпалити партійний офіс чи оголосити заклик на мародерство магазинів та просто їх обікрасти", - зауважила політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна справа ЕХ.UA потрапить в руки печерських міліціонерів

Нагадаємо, 31 січня цього року працівники Міністерства внутрішніх справ вилучили 200 серверів сервісу зберігання інформації EX.UA у рамках кримінальної справи щодо порушення авторських та суміжних прав. Усі факти користувачі інтернет пов'язують з DOS-атаками – відповіддю на закриття файлобмінника EX.UA.

Наразі відкликано заборону на використання доменного імені – работу сайту частково відновлено.

Зараз ви читаєте новину «У ПР дії міліції щодо EX.UA назвали невиправдано перевищеними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути