пʼятниця, 03 лютого 2012 08:46

Спецтема: Закриття EX.ua

Хакерами, які атакували сайт президента, вже зайнялись правоохоронці

Хакерами, які атакували сайт президента, вже зайнялись правоохоронці

Усі IP-адреси, з яких здійснюється блокування сайта президента, передано в правоохоронні органи, повідомили в прес-службі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

У відомстві зазначили, що з 6.00 1 лютого моніторинг за сайтами, що перебувають на майданчиках держспецзв'язку, зафіксував збільшення мережевого навантаження на сервери офіційного сайта президента.

"Це було класифіковано як "атака на відмову в обслуговуванні" (DDoS-атака)", - сказали в прес-службі відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: EX.UA воскрес, але його домен не відкривається

За їхніми даними, Національна команда реагування на надзвичайні комп'ютерні події CERT-UA встановила місцезнаходження інтернет-ресурсу, на якому розміщувалося шкідливе програмне забезпечення, та заблокувала його роботу.

"Нажаль, атаки тривають. Максимальна кількість запитів, спрямованих на відмову роботи інтернет-представництва, становить приблизно 140 тис запитів на секунду. IP-адреси, з яких проводяться атаки, передано в правоохоронні органи", - зазначили у відомстві.

У Держспецзв'язку додають, що ці порушення мають ознаки правопорушення, передбаченого статтею 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або електрозв'язку).

Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу EX.ua і порушила справу за порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більш як 6000 терабайт.

На закриття найбільшого українського файлообмінника інтернет-громадськість відреагувала негайно. У той же день через DDoS-атаки перестав працювати офіційний сайт МВС, який урядові фахівці не можуть "підняти" досі. Пізніше в результаті атак перестали працювати офіційні сайти президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Нацбанку, а також Партії регіонів. Зі змінним успіхом роботу цих сайтів відновили. "Регіонали" відреагували на хакерські атаки скаргами в СБУ і Генпрокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Хакерами, які атакували сайт президента, вже зайнялись правоохоронці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути