пʼятниця, 03 лютого 2012 13:40

Спецтема: Закриття EX.ua

У МВС запевнили, що відновили домен EX.UA не через страх перед хакерами

У МВС запевнили, що відновили домен EX.UA не через страх перед хакерами

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що хакерські атаки на сайти держустанов не є причиною розблокування домену EX.UA і відновлення роботи за цією адресою файлообмінного ресурсу.

"Мета міліції не в тому, щоб не працював цей файлообмінник, мета міліції - щоб там не використовувалася аудіовізуальна контрафактна продукція", - повідомив начальник управління МВС зі зв'язків із громадськістю Володимир Поліщук на прес-конференції в Києві у п'ятницю.

За його словами, заборона на діяльність файлообмінника була пов'язана з проведенням певних слідчих дій. "Забороняли, бо треба було провести певні слідчі дії, здійснити певні допити, визначену оперативно-розшукову діяльність, з'ясувати адреси, за якими ці сервери знаходяться, вилучити їх", - повідомив представник МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: EX.UA запрацював, але качати інформацію неможливо

За його словами, техніка, яка вилучається, відправляється на експертну оцінку, а інша, якщо в ній немає контрафактної продукції, може використовуватися компанією. "Не розумійте це, як ніби міліція якось відступає від принципових позицій у боротьбі зі злочинами, пов'язаними з використанням незаконної інтелектуальної власності та суміжних прав", - сказав Поліщук.

"Якщо ви думаєте, що такі дії, як DDoS-атаки на наші сайти, повинні перекреслити все наше законодавство і всі наші міжнародні угоди, то ви дуже помиляєтеся", - додав представник відомства.

Як повідомлялося, увечері 2 лютого представники юридичної компанії "Юскутум", які захищають інтереси EX.UA, повідомили, що намагаються повернути вилучені 200 серверів із загальним обсягом контенту більше 6000 терабайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакерами, які атакували сайт президента, вже зайнялись правоохоронці

Міліція 31 січня припинила діяльність ресурсу за порушення прав інтелектуальної власності. Протягом 2 днів був заблокований домен ресурсу. На цей момент триває слідство у порушеній кримінальній справі.

3 лютого EX.UA відновив роботу, проте інформація на ньому поки що не доступна для скачування.

Зараз ви читаєте новину «У МВС запевнили, що відновили домен EX.UA не через страх перед хакерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути