пʼятниця, 03 лютого 2012 09:43

Спецтема: Закриття EX.ua

EX.UA запрацював, але качати інформацію неможливо

EX.UA запрацював, але качати інформацію неможливо

Домен популярного українського файлообміннику EX.UA запрацював. Станом на 9:40 адреса сайту відкривається. Також на веб-ресурсі працює пошук.

Водночас закачати потрібні відео, аудіо, фото немає можливості, оскільки "файли тимчасово недоступні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція дозволила розблокувати EX.UA

Попри це користувачі файлообміннику вітають один одного з перемогою: "З поверненням!! ЕХ, ми Вас любимо!!", "Вітаю!! Мій найулюбленіший сайт відновив роботу!!!", "Вітаю улюблений сайт! Яке щастя знову опинитися тут! Спасибі! Ви такі молодці! Даєш ex.ua!".

Люди навіть висловлюють бажання запровадити абонементну плату за користування цим ресурсом: "Готовий до введення щомісячної оплати, але от - перевести б на закордонні хостинги, хоча б продублювати, щоб не боятися. І нехай аудиторія розшириться настільки, що вже ніхто не посміє підняти руку!", "ВЛАДА, РУКИ ГЕТЬ ВІД EX.UA! СВОБОДУ ІНТЕРНЕТУ!!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів месників EX.UA обізвали кібертерористами і поскаржились в СБУ

Нагадаємо, робота ресурсу була припинена 31 січня. За даними МВС, під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт.

Представник ресурсу Юріс Пісковий не підтвердив вилучення серверів, проте відзначив, що за приписом правоохоронних органів було заблоковано доменне ім'я EX.UA.

У помсту за закриття популярного ресурсу хакери надовго "поклали" сайти президента Віктора Януковича, МВС, Партії регіонів. Зазнали також удару урядовий портал, сайти СБУ, НБУ, КСУ, Комуністичної партії тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакерами, які атакували сайт президента, вже зайнялись правоохоронці

Після цього з'явилась інформація, що слідство відкликало вимогу про блокування домену EX.UA, згідно з яким 31 січня реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену, через що файлообмінний ресурс став недоступним.

Слід зазначити, що розблокування домену сайту ще не означає, що ресурс буде повноцінно працювати і тим більше надавати можливість скачувати контент.

Зараз ви читаєте новину «EX.UA запрацював, але качати інформацію неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути