Ексклюзиви
неділя, 05 лютого 2012 18:33

Піратство не загрожує українському кіно. EX.ua дарма закривали - кінорежисер

Піратство не загрожує українському кіно. EX.ua дарма закривали - кінорежисер

Український режисер Володимир Тихий вважає, що EX.ua не ніс жодного негативного впливу на розвиток українського кіно. Свій альманах короткометражок "Мудаки. Арабески" минулоріч офіційно надав у користування цьому ресурсу.

"Українське кіно не є комерційно привабливим. Піратство йому не загрожує. Ось з'явився зараз "Той, хто пройшов крізь вогонь". Автори можуть попросити EX.ua, щоб ті не дозволяли викладати стрічку, доки її показують в кінотеатрах. І вони підуть на зустріч. У тебе один фільм і ти з ним носишся, як з дитиною. Коли обсяги українського кіновиробництва збільшаться, буде 200, 300 фільмів на рік, тоді і треба починати боротися з піратством. Так само було з "Мудаки. Арабески". А після закінчення прокату офіційно віддали його на EX.ua. Навіть гроші нам якісь заплатили. Це єдиний ресурс, з яким можна підтримувати такі відносини. Решта живуть у повному піратському форматі", - розповів Тихий.

Також він зазначив, що постійно користувався цим сайтом у робочих справах.

"Коли робиш кіно, маєш справу з великими файлами, які по пошті відіслати неможливо.10-хвилинний фільм важить пів гігабайта. Ми завжди користувалися EX.ua як обмінником, бо він дуже зручний і швидкий. Викладали файли не для довільного перекладу, а зашифровані. Також EX.ua виконував функцію бібліотеки. Тут можна було знайти багато українських фільмів, яких більше ніде нема. Чи не найбільша книжкова колекція зібралась. Це був як ринок Петрівка в кубі, але їхати нікуди не треба", - сказав режисер.

За його словами, сайт став чимось звичним, ніхто не думав про можливість його закриття.

"Люди, які організували цю історію навіть не уявляли, що це викличе такий гнів. Свого часу закривали якісь стихійні ринки з піратськими продуктами і якось воно миналося. А це ж в інтернеті, думали кому воно треба. А після закриття сайту український інтернет-трафік зменшився вдвічі", - зауважив Тихий.

Зараз ви читаєте новину «Піратство не загрожує українському кіно. EX.ua дарма закривали - кінорежисер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі