Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 20:24

Штучний інтелект створив нову пісню гурту Nirvana

Штучний інтелект створив нову пісню гурту Nirvana
На 27-му річницю з дня смерти фронтмена Nirvana в межах проєкту Lost Tapes of the 27 Club вийшла "нова" пісня гурту, створена штучним інтелектом Drowned in the Sun. Фото: Pinterest

Штучний інтелект проаналізував пісні учасників "Клубу 27" та на основі даних створив нові в їхньому стилі. Цим займається музичний проєкт Over The Bridge із Канади.

"Штучний інтелект Google Magenta і нейронна мережа вивчили понад два десятки пісень Nirvana і створили "новий" трек групи. Спочатку Over the Bridge завантажила наявні пісні в Magenta, щоб програма могла вивчити ноти та мелодії, характерні для групи. Спроб було багато, але зрештою творчій групі все ж вдалося вибрати найкращі уривки для запису", - пише Rolling Stone.

На 27-му річницю з дня смерти фронтмена Nirvana Курта Кобейна вийшла "нова" пісня гурту, створена штучним інтелектом - Drowned in the Sun.

До умовного "Клубу 27" входять музиканти, які померли у 27 років через психічні проблеми чи залежність від наркотиків. Це Курт Кобейн, Джим Моррісон, Джиммі Гендрікс, Емі Вайнгауз тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музика може замінити алкоголь та наркотики

Автори проєкту записують пісні музикантів, які померли у віці 27 років, щоб привернути увагу до ресурсів, присвячених психічному здоров'ю, куди люди можуть звертатися, якщо їм потрібна допомога. Загалом уже проаналізували 30 пісень учасників "Клубу 27", на основі яких штучний інтелект створив "нові" композиції, що ввійшли в мініальбом.

Лідер рок-гурту "Нірвана" Курт Кобейн застрелився у себе вдома в Сіетлі 5 квітня 1994-го. Тіло знайшов через три дні електрик Гарі Сміт.

Смерть Кобейна була самогубством, йдеться у висновках поліції. Але кілька книг і щонайменше один документальний фільм звинувачують його дружину Кортні Лав. Вона мала дуже скандальну вдачу. Припускали, співака могла вбити дружина.

За місяць до смерті Кобейн впав у кому в Італії, коли змішав шампанське і "Рогіпнол". Чоловік мав проблеми з героїном.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект створив нову пісню гурту Nirvana». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі